gyermekfelügyelet
#Lélek

Amit tudnod kell gyermekfelügyelet vállalása előtt

2010.07.07.
1 perces olvasási idő

A nyári vakációban kiváló pénzkereseti forrás lehet, ha gyermekfelügyeletet vállalsz. Mielőtt azonban belevágsz, nem árt néhány dolgot tisztáznod a szülőkkel.


1, Milyen időtartamra, heti hány órára szeretnének alkalmazni Téged? Rendszeres időpontban kell vigyáznod a kicsikre, vagy alkalomszerűen? Milyen sokáig kell maradnod? Hétköznap vagy inkább hétvégeken számítanak rád?
2, Lesz-e a gyerekfelügyelet mellett egyéb feladatod, mint például mosogatás, kisebb takarítás?
3, Hogyan jutsz el a házukhoz, illetve onnan haza? Soha nem szabad egyedül hazasétálnod későn este, még akkor sem, ha a közelben laksz! Azonnal mondd el szüleidnek, ha úgy érzed, a megbízóid valamelyike nem úgy bánik veled, ahogy az elvárató lenne.
4, Amennyiben úgy érzed, túl sok olyan házimunkát várnak el tőled, ami nem volt az eredeti megállapodásban, akkor legjobb, ha családot váltasz!

Fizetés

Manapság általában 500-700 Ft-ot fizetnek óránként a gyerekcsőszködésért. Amennyiben ennyinél kevesebbet akarnak fizetni, az csak egyszerű kihasználás.

Ha a fizetést gyerekszámhoz kötitek, az sem igazán jó megoldás. Legjobb, ha óradíjban állapodtok meg. Járj utána, hogy barátaid, ismerőseid mennyiért vállalnak porontyfelügyeletet, vagy mennyit fizetnek azért.

Ha pedig valaki jelentősen többet fizetne, mint az átlagos, az valószínűleg azt jelenti, hogy nagyszerű gyerekcsősz hírében állsz, vagy annak tartanak, és megéred a pénzed!

(KamaszPanasz)