Főoldal / SULI / Középiskolás vagy? Most jelentkezhetsz iskola mellett végezhető képzésre
  2016-01-18

Középiskolás vagy? Most jelentkezhetsz iskola mellett végezhető képzésre

Felvételt hirdet a Mathias Corvinus Collegium (MCC) középiskolásoknak szóló programja februárban induló kurzusaira, a diákok január 24-éig jelentkezhetnek az iskola mellett végezhető, e-learningen alapuló ingyenes képzésre. - írja az MTI.

A középiskolásoknak szóló program ingyenes internetes (e-learning) társadalomtudományi képzést kínál olyan fiatal tehetségek számára, akik az átlagnál olvasottabbak, tájékozottabbak szeretnének lenni és érdeklődnek a XX. és a XXI. század legfontosabb társadalmi, gazdasági, politikai eseményei iránt.

- hirdetések -

A szervezet közleménye szerint a képzés tudományos igényű tanulmányokat és videoelőadásokat tartalmazó, túlnyomórészt nyolchetes e-learning kurzusokból, valamint havonta egy személyes találkozóból áll. 

A tanulók érdeklődési körének megfelelően a meglévő elméleti kurzusokat (modern kori történelem, nemzetközi kapcsolatok, társadalmi tanulmányok, közgazdaságtan) újakkal egészítették ki, így februártól a pszichológia, a jog, valamint egy magyar és angol nyelvű íráskészségkurzus is felkerül a választható témák közé. 

Tanulás és közösségépítés

A program az év közbeni képzéseken túl táborokat is kínál a diákok számára, ami további lehetőség a közösségépítésre és a tudásuk elmélyítésére.

A programról, a jelentkezés pontos menetéről és a pályaorientációs napról az érdeklődők az intézmény honlapján olvashatnak.

(MTI)