felsőoktatási felvételi 2017
#Suli, munka

2017-től nehezebb lesz a felvételi!

2015.11.17.
1 perces olvasási idő

Nem lesz könnyű dolga azoknak, akik 2017-ben akarnak felvételizni. A legtöbb szakra már kötelező legalább egy emelt szintű érettségi, de van, ahova kettő is kell. Az igazi nehézség 2020-ban jöhet, amikor már nem lesz olyan alap- és osztatlan képzés, ahol legalább egy tantárgyból ne követelnék meg a magasabb szintű érettségi teljesítését, sőt a középfokú nyelvvizsga is kötelező lesz. - írja az eduline.hu.

Közzétette a 2017-es felsőoktatási felvételi követelményeit az Emberi Erőforrások Minisztériuma, melyből jól látszik, hogy számos szakot törölnek, de más változások is várnak a felvételizőkre.

A jelentkezőknek ugyanis nem lesz könnyű dolguk, a legtöbb szakra már kötelező lesz legalább egy emelt szintű érettségi, de van, ahova kettő kell majd.

Nem lehet megúszni az emelt szintű vizsgákat

Az agrárképzésben az állatorvosi szakhoz egyszerre két emelt szintű érettségi kell, felvételibiológiából és kémiából. Az erdőmérnöki képzéshez is nehezített vizsga kell. A bölcsészettudományi képzések közül minden szakon kötelező lesz az emelt szintű érettségi.

A gazdaságtudományok képzési területen alkalmazott közgazdaságtan és a gazdaság - és pénzügy- matematikai elemzés szakon matematika emelt szintű érettségi kötelező.

Az informatika képzési területen a matematika érettségi kötelező, ám az emelt szint már nem, és a közigazgatási, rendészeti és katonai képzési területen is elég csak a középszintű vizsga, ahogy a pedagógusképzés képzési területen is.

A hír folytatása az eduline.hu oldalon olvasható.

Kapcsolódó címkék

suli