Főoldal / SULI / Felvételizőknek: tovább tart nyitva az ügyfélszolgálat
  2014-07-10

Felvételizőknek: tovább tart nyitva az ügyfélszolgálat

Ma jár le az adat- és sorrendmódosítás, illetve a dokumentumpótlás határideje, az Educatio ügyfélszolgálata ezért egészen estig válaszol a felvételizők kérdéseire.

- hirdetések -

 Az Educatio ügyfélszolgálatának elérhetőségei

A telefonszámok: (06-1) 477-31-31 vagy (06-1) 477-31-10 (1-es menüpont).
Az e-mailben érkező kérdéseket az [email protected] címre várják, a válaszokra általában két-három munkanapot kell várni.
Felvételizőknek: tovább tart nyitva az ügyfélszolgálatAz ügyfélszolgálat címe: Budapest, XII. Maros utca 19-21.

Az ügyfélszolgálat 20 óráig tart nyitva, telefonon és e-mailben pedig 22 óráig várják a kérdéseket.

Felvételi határidő

Legkésőbb csütörtökig van lehetőségük a szeptemberben induló felsőoktatási képzésekre jelentkezőknek, hogy benyújtsák a még hiányzó dokumentumaikat, illetve egyetlen alkalommal módosítsák a korábban megjelölt szakok sorrendjét - közölte az Oktatási Hivatal és az Educatio kft. Felhívták a figyelmet arra is: mindez azok számára is elvégezhető az E-felvételi rendszerében, akik hagyományos jelentkezési lapon nyújtották be jelentkezésüket.

Az Oktatási Hivatal és az Educatio kft. közös közleménye szerint akkor érdemes változtatni a képzések sorrendjén, ha nem azok szerepelnek a listában elsőként, ahová leginkább be szeretne kerülni a jelentkező. Jelentkezői preferenciától függően szintén érdemes lehet felcserélni a szakokat akkor, ha az állami ösztöndíjas képzési forma hátrébb szerepel, mint az önköltséges. Ugyanis a jelentkező a listában szereplő első olyan helyre nyerhet csak felvételt, ahol felvételi összpontszáma eléri a meghatározott ponthatárt.

Ugyanakkor ha egy megjelölt képzésnél sikertelen volt a jelentkező alkalmassági vizsgája ("nem felelt meg" vagy "nem jelent meg" eredményt kapott), akkor nincs teendője a jelentkezőnek, hiszen az alkalmassági vizsga hiányában semmilyen esetben sem nyerhet felvételt az adott képzésre. Olyankor, ha valaki mégsem akar egy képzésre bekerülni, célszerűbb annak visszavonását választani. A visszavonás nem számít bele a sorrendmódosításba, arra ettől függetlenül van lehetőség, a törölt szakok azonban nem befolyásolják az eljárási díj összegét - mutattak rá.

A 2014 szeptemberében induló képzések ponthatárait várhatóan július 24-én este hirdetik ki, amelyek ezzel egy időben elsőként a www.felvi.hu honlapon lesznek elérhetők. A felvételizők még aznap este SMS értesítést is kapnak az eredményekről. A besorolási döntés - amely tartalmazza, hogy mely képzésen kezdheti meg a tanulmányait a felvételiző szeptemberben - a ponthatárok kihirdetését követően az E-felvételi Hivatalos iratok menüpontjában lesz elérhető.

A ponthatárok határozzák meg, hogy az adott jelentkező melyik általa megjelölt képzésre kerül be. Minden jelentkező csak egy helyre nyerhet felvételt, mégpedig az általa megjelölt jelentkezési helyek közül az első olyanra, ahol pontszáma eléri, vagy meghaladja a felvételi ponthatárt.

(eduline.hu, MTI)