#Suli, munka

Nehéz volt a matematika érettségi

2014.05.06.
1 perces olvasási idő

A tizenkét feladatból kilencet nyolcadik osztályos tudással meg lehetett oldani, vagyis ha egy diák elsajátította a teljes általános iskolai anyagot, harminc pontból huszonhármat megszerzett - olvasható az eduline-on.

Nehéz volt a matematika érettségi (Fotó MTI)A tizenkét feladatból kilencet nyolcadik osztályos tudással meg lehetett oldani, vagyis ha egy diák elsajátította a teljes általános iskolai anyagot, harminc pontból huszonhármat megszerzett – mondta a középszintű matekérettségi első feladatsoráról Baloghné Békési Beáta, a matekmindenkinek.hu szakmai vezetője.

Szerinte összességében nem volt nehéz az első rész, igaz, a gyenge matekosoknak néhány példával meggyűlhetett a bajuk, „alaposan értelmezni kellett a feladatokat, ezek nem rutinpéldák voltak”. Baloghné Békési Beáta szerint a tizenkét feladatból kilencet stabil nyolcadikos tudással meg lehetett oldani, „igaz, ezzel a tudással sem minden érettségiző rendelkezik”. Ezeknek a feladatoknak a hibátlan megoldásával harmincból huszonhárom pontot össze lehetett gyűjteni – a kettes huszonöt ponttól van meg.

(eduline)