ösztöndíj
#Suli, munka

Külföldi ösztöndíjak januárban és februárban

2014.01.03.
1 perces olvasási idő

Külföldön tanulnál, kutatnál, vagy kipróbálnád magad egy angliai vagy franciaországi munkahelyen? Melyek azok az ösztöndíjak, amelyekkel külföldi teljes és részképzésre, szakmai gyakorlatra és tanulmányútra pályázhatsz az év első két hónapjában.

Eiffel Scholarships in France for International Students

A francia külügyminisztérium ösztöndíjával12-36 hónapos műszaki, gazdasági és menedzsment, valamint jogi és politikatudományi mesterképzéseken vehettek részt Franciaországban. A jelentkezési határidő a 2014/2015-ös tanév képzéseire január 8.

Az ösztöndíjasok havonta 1181 (mesterszakosok), illetve 1400 (doktoranduszok) euró pénzbeli juttatást kapnak. A támogatás fedezi az oda-és visszautat, az egészségbiztosítást és a "kulturális kiadásokat". Szállástámogatásra is lehet pályázni - a tandíjat viszont nem fedezi az ösztöndíj.

Campus Hungary

Január 15-én újra meghirdetik a Campus Hungary ösztöndíjait: egyéni és csoportos tanulmányútra, szakmai gyakorlatra és féléves részképzésre pályázhattok, a határidő március 3. A szakmai gyakorlat 4-21, a féléves részképzés pedig 12-26 hét hosszú lehet: havonta 140-217 ezer forintos ösztöndíjat kaphattok attól függően, hogy melyik országba utaztok. Akkor jelentkezhettek, ha már legalább két félévet elvégeztetek - ez a követelmény nem vonatkozik az MA/MSc- és PhD-hallgatókra.

Államközi ösztöndíjak

Az alap- és mesterszakosok oroszországi és horvátországi teljes képzésre, illetve harminc további országba 5-10 hónapos részképzésre jelentkezhetnek azokba az országokba, amelyekkel erről Magyarország szerződést kötött. Teljes és rész doktori képzésre is lehet pályázni. A határidő március 3., kivéve a horvátországi teljes képzést, amelyre júniusig lehet pályázni.

Alap-, mester-, osztatlan vagy doktori képzésben részt vevők hallgatók, illetve BA/BSc-, vagy MA/MSc-diplomával rendelkezők jelentkezhetnek. Az ösztöndíj utazási támogatást, illetve egyes országokban ösztöndíj-kiegészítést biztosít. További információt a Magyar Ösztöndíj Bizottság honlapján találtok.

(Eduline)