Főoldal / SULI / Nyári tábor a természettudományok szerelmeseinek
  2013-06-13

Nyári tábor a természettudományok szerelmeseinek

Az ELTE Eötvös József Collegiuma és az ELTE Természettudományi Kara ebben az évben második alkalommal rendezi meg az Eötvös Természettudományos Tábort 2013. július 22. és 28. között Budapesten.

- hirdetések -

Természettudományi tábor

Mindazon diákok érdeklődésére számítanak a szervezők, akikhez közel állnak a természettudományos tárgyak (matematika, fizika, biológia, kémia, földrajz), illetve az informatika, de még nem döntötték el, hogy ez irányban szeretnének-e A nyári szünet és a suli kombinációja továbbtanulni. A tábor célja az egyetemi természettudományos szakok népszerűsítése az érettségi előtt álló középiskolás diákok körében. A tábor szervezői arra vállalkoznak, hogy az érdeklődő diákoknak bemutassák az egyetemen folyó szakmai munkát, és hogy azt személyes élménnyé tegyék a számukra.

A tábor folyamán a diákok délelőttönként egy közös, majd egy kiscsoportos (a választott szekciónak megfelelő) előadáson vesznek részt. Ebéd után továbbra is szekciónkénti bontásban gyakorlati foglalkozások lesznek, melyeket többnyire az ELTE-n tartunk (pl. laborgyakorlat, planetárium, ásványtár). A vacsorát követően ismerkedős-játékos foglalkozások közül lehet majd választani.

A tábor adatai:

Időpont: 2013. július 22–28.

Helyszín: ELTE Eötvös József Collegium, 1118 Budapest, Ménesi út 11–13. illetve ELTE Lágymányosi Kampusz, 1117 Budapest, Pázmány Péter sétány 1/A, 1/C

Célközönség: A 12 évfolyamos rendszerben tanuló diákok közül a 10. és 11. évfolyam tanulói; a 13 évfolyamos rendszerben tanulók közül a 11. és 12. évfolyam tanulói.

Részvételi díj: 17 000 Ft, amely tartalmazza a kollégiumi szállást, a napi háromszori étkezést, a belépőket, a budapesti közlekedéshez a BKV-jegyeket; nem tartalmazza a helyszínre utazás díját.

Jelentkezés: A táborba való jelentkezéshez a pályázó diákoknak egy-egy esszét kell írniuk a tábor szervezői által megadott témák valamelyikéből (lásd alább). A témakörök feldolgozása izgalmas kihívást jelenthet az érdeklődő középiskolás diákok számára. A jelentkezők a felkészüléshez bármilyen szakirodalmat használhatnak és szaktanáraikkal is konzultálhatnak, azonban mindenképpen önállóan alkotott szöveget várunk, amelyből kiderül, hogy a szerző megértette a témakör alapjait, kérdéseit és a válaszok jelentőségét. A beérkezett esszéket az Eötvös Collegium természettudományos műhelyei bírálják el.

Minden szekcióban a legjobb pályaművek szerzőjének részvételi díját elengedik.

Jelentkezési határidő: A jelentkezési időszak 2013. április 30-tól június 16-án 23:59-ig tart. A jelentkezési időszak vége egyúttal az esszék feltöltésének határideje is.

Esszétémák: 2013-as témakiírások letöltése (PDF)

Kapcsolat: A táborral kapcsolatban felmerülő további kérdésekre készséggel válaszolunk a [email protected] e-mail címen.

Középiskolás Szabadegyetem

Jog, politológia, pszichológia, gyógypedagógia, szociológia, mérnöktudományok – az ELTE szakkollégistái által szervezett Középiskolás Szabadegyetemen izgalmas előadásokkal és kreatív szemináriumokkal várják a gimnazistákat 2013. július 24–29. között Ceglédfürdőn.

Jelentkezési határidő: 2013. június 20. (a jelentkezések függvényében).

Az ELTE szakkollégiumai negyedszer szerveznek tábort, melynek fő célja, hogy a gimnazisták jobban megismerhessék az egyetem szakjait és tudományterületeit, közelebb kerüljenek azok érdekességeihez, az egyetemi élethez, és így könnyebben döntsenek a pályaválasztás során. A táborban minden szervezői és oktatói feladatot a szakkollégista hallgatók látnak el. A tábor teljes árú részvételi díja 15 000 Ft, a hátrányos helyzetű diákok 7 500 Ft-ért vehetnek részt.

Részletes információk a Szabadegyetem honlapján és Facebook-oldalán

Időpont: 2013. július 24–29.
Helyszín: Ceglédfürdői Diáktábor (2700 Cegléd, Fürdő út 1.)

(KamaszPanasz)

 Kapcsolódó cikkek