Főoldal / SULI / Mozgasd meg a sulid, és nyerj 5 milliót!
  2013-01-17

Mozgasd meg a sulid, és nyerj 5 milliót!

Új programot indított az egyik legnagyobb áruházlánc, ahol összesen 10 millió forintot osztanak szét iskolák között. Ahhoz, hogy a te sulidé legyen a főnyeremény, nem kell mást tenned, mint megmozgatnod a társaidat és rábeszélni őket az egészséges táplálkozásra! A versenyzésben pedig Katus Attila is segít!

- hirdetések -

Nyerj a sulidnak 5 millió forintot!

Egy kis futás vagy egy plusz tesióra? Lemondanál egy napra az édességről, gumicukrokról és zsíros étkekről, hogy csak egészséges ételeket egyél? Mit tennél meg, hogy a sulid nyerjen ötmillió forintot? Ezekre a kérdésekre keresi a választ, illetve várja a pályázatokat a Tesco-Global Áruházak Zrt., ami Sulirajongó Mozgas meg az iskolád!ven új programot indított. A 10 millió forint összdíjazású versenyen bármelyik hazai általános iskola indulhat. A lényeg, hogy mozgassátok meg a sulit, és tegyetek meg minél többet azért, hogy a legtöbb diák megismerje a helyes táplálkozást.

– A jelentkező iskoláknak két feladatot kell teljesíteniük a program ideje alatt. Februárban az EgészségBüfé című feladat vár a versenyzőkre, ahol minél több társukat kell egészséges étkezésre buzdítani, márciusban pedig a SuliMozdító eseményekre kerül sor, ahol a mozgásra irányul majd a figyelem – mondta Pálfalvi Márta, a Tesco vállalati kapcsolatokért felelős vezetője, aki hozzátette: az általános iskolák január 31-ig regisztrálhatnak a kezdeményezés honlapján, a valódi munka csak ezután kezdődik.

Étkezzetek egészségesen, és mozogjatok!

A jelentkező iskoláknak a diákok aktív részvételével, a tanárok és a szülők bekapcsolódásával kell a feladatokat teljesíteniük, lefényképezniük vagy levideózniuk és feltölteniük a honlapra. A résztvevők ezután a nagyvállalat vásárlóinak szavazataira vannak bízva. Az áruház üzleteiben legalább 5000 forint értékben vásárlók egy kupont kapnak, amivel bármelyik általános iskolára voksolhatnak április 5-ig. A tét pedig nem csekély, a legtöbb szavazatot gyűjtő iskola 5 millió forinttal gazdagodik, a második hely 2, míg a harmadik 1 millió forintot ér, amit az iskolák megkötés nélkül, bármire elkölthetnek. De egy-egy milliót kap az az iskolai is, akit a szakmai zsűri értékel a legjobbnak, és aki a különdíjat viheti haza (vagyis a suliba).

Jó tanuló, jó sportoló 2012 pályázat
Az Emberi Erőforrások Minisztériuma pályázatot hirdet a „Magyarország Jó tanulója – Jó sportolója 2012” cím elnyerésére. A pályázaton való részvétel feltételei és menete.

Tovább a cikkhez

A program mentora Katus Attila, hatszoros világ- és kétszeres Európa aerobik bajnok, aki szerint azért is nagyon fontos ez a program, mert azokon a szokásokon, amiket gyerekkorban megtanulunk, felnőtt korban már nemigen lehet változtatni. Így ha valaki már kiskamaszként kerüli a mozgást, és csak egészségtelen ételekkel tömi magát, ugyanilyen felnőtt is lesz, ami pedig együttjár a korai halálozással. Katus Attila a program honlapján kisfilmekkel is segít, ha esetleg nem lenne ötleted arra, hogy hogyan vedd rá az iskoládat egy kiadós edzésre, vagy hogyan szoktasd le társaid az egészségtelen étkekről. A legszerencsésebbekhez pedig a fitneszedző személyesen is ellátogat, hogy együtt tegyék még egészségesebbé az iskolát. A fitneszedző szerint ugyanis már gyerekkorban mozdulni kell azért, hogy egészséges felnőttek legyünk!

A versenyről minden hasznos információt megtalálsz a www.sulirajongo.hu weboldalon!

(Kósa-Boda Veronika)

 Kapcsolódó cikkek