Főoldal / SULI / Keressük az ország legjobb életmentőit! Országos Elsősegély-ismereti Verseny 2013.
  2013-01-07

Keressük az ország legjobb életmentőit! Országos Elsősegély-ismereti Verseny 2013.

Tudod, hogy mit kell tenned, ha valakit a környezetedben baleset ér? Az Országos Elsősegély-ismereti Versenyen kipróbálhatod, hogy mit tudsz.

- hirdetések -

Az Országos Mentőszolgálat szervezésében, az Emberi Erőforrások Minisztériuma, az Oxyológiai Társaság, a Magyar Vöröskereszt, a Magyar Védőnők Egyesülete, az Országos Gyermekegészségügyi Intézet és a Katasztrófavédelmi Oktatási Központ szakmai támogatásával Országos Elsősegély-ismereti Verseny 10-18 éves tanulóknak.

A verseny célja

A diákok elsősegély-ismereti és egészségvédelmi tudásának fejlesztése a megadott, elsősorban internetes irodalmak feldolgozásának segítségével.

Főbb témakörök élettan, anatómia, elsősegély-ismeretek, egészségvédelem. A feladatsorok több kérdéstípust tartalmaznak: teszt, ábraelemzés, élettani vizsgálat stb. A döntőben szituációs feladatok.

A versenyre nemcsak elsősegélynyújtásban jártas tanulók jelentkezését várják, hanem azokét is, akik szeretnék mindezt megtanulni!

A részvétel ingyenes.

A versenyt két kategóriában, 5-8. és 9-12. osztályos tanulók részére hirdetik meg. A két kategóriában a versenyfeladatok részben eltérőek.

A versenyre háromfős csapatok jelentkezését várjuk, egy iskola több csapattal is képviseltetheti magát, nem feltétel, hogy egy csapatban csak azonos korú diákok versenyezzenek, a csapattagok életkora azonban azonos kategóriába tartozzon. Felkészítő lehet pedagógus, egészségügyi dolgozó, de akár szülő is. Nevezhetnek határon túli csapatok és iskolától független szervezetek (alapítványok, diákmozgalmak, önképzőkörök stb.).

A verseny fordulói

A verseny első három fordulója az interneten keresztül zajlik. A döntőre, amely Budapesten kerül megrendezésre, a legjobban szereplő csapatok kapnak meghívást. Egy-egy iskola maximum egy csapatot delegálhat, azonos pontszám esetén az iskola dönti el, melyik csapatát szerepelteti a döntőn.

Tervezett ütemezés

  • 2013. január 21. 1. forduló megjelenése
  • 2013. február 11. 1. forduló beküldési határidő
  • 2013. február 18. 2. forduló megjelenése
  • 2013. március 11. 2. forduló beküldési határidő
  • 2013. március 18. 3. forduló megjelenése
  • 2013. április 8. 3. forduló beküldési határidő
  • 2013. április 19-20. döntő

A versenyen való részvétel kizáró okai

  • A határidők be nem tartása.
  •  A korcsoporttól való eltérés.

A nevezés módja, határideje

Regisztrálni a verseny honlapján lehet január elejétől. A nevezési határidő megegyezik az első forduló beküldési határidejével.

Az eredmények közzétételének módja

Az aktuális eredmények az adott forduló lezárását követően azonnal megjelennek a verseny honlapján. A döntőbe került csapatok listája szintén a verseny honlapján kerül közzétételre.

A verseny díjazása

Valamennyi döntőbe került csapat tárgyi nyereményt kap!
A legjobb csapatok értékes díjakat vehetnek át, így számítástechnikai és az elsősegélynyújtással kapcsolatos eszközöket, könyveket.

További felvilágosítás a verseny honlapján http://www.oev.hu

  Kapcsolódó cikkek