Főoldal / SULI / Meseíró pályázat a Kossuth Rádióban
  2012-10-10

Meseíró pályázat a Kossuth Rádióban

Szeretnéd a saját mesédet hallgatni elalvás előtt a rádióban? Örülnél, ha a saját mesédet híres színészek olvasnák fel, és az egész ország megisemrhetné? Ha a válaszod igen, akkor nincs más dolgod, mint írni egy 5 percnél, vagy két gépelt oldalnál rövidebb mesét, és beküldeni azt az MTVA részére.

- hirdetés -

A pályázat feltételei

A pályázatra a 6 és 17 év közötti gyerekek és fiatalok október 31-ig jelentkezhetnek saját fantáziájukból született mesékkel a Kossuth Rádió által elindított A Nagy Mese elnevezésű programban.

Találd ki a saját mesédet!A pályázat kiírói 5 percnél (két gépelt oldalnál) nem hosszabb történeteket várnak írásban a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) Gyermek- és Ifjúsági Főszerkesztőségébe, emellett saját előadású hanganyagokat és rajzos illusztrációkat is szívesen fogadnak a leírt mese mellé. A jelentkezéseket e-mailen az anagymese@mtva.hu címre küldhetik a pályázók - közölte az MTVA.

A beküldött alkotásokat mese szakmai zsűri bírálja el, amelynek tagja Markovits Ferenc, a Kossuth Rádió programszerkesztője; Péterfy Bori énekes, színész; Vizi Mária, a Duna rendezője; Horváth Gergely, a Petőfi Rádió műsorvezetője; Tasnádi István író és Herman Flóra színész.

A beérkezett pályaműveket előszűrés után a www.nagymese.hu oldalon teszik közzé, itt szavazhatnak majd az érdeklődők a kedvenceikre, hiszen a nyerteseknek nemcsak a zsűri, hanem a közönség is odaítél egy díjat.

A fiatalok először a közmédia napján, szeptember 8-án a Millenáris Parkban mondhatták el saját történetüket, amelyet rögzítettek egy közvetítő kocsiban.

Eredményhirdetés

Az eredményeket karácsonykor hirdetik ki. A legjobb meséket a Kossuth Rádió Esti mese műsorában neves színművészek előadásában mutatják be, a zsűri által első díjjal jutalmazott meséből a tervek szerint animációs filmet készítenek. A nagydíjas és a közönségdíjas mese szerzője mindezek mellé még egy-egy Samsung táblagépet is kap ajándékba.

A szervezők az iskolákat is részvételre bíztatják, hiszen a legaktívabb magyarországi és külhoni intézményt is 250-250 ezer forint értékű könyvcsomaggal jutalmazzák.

(MTI)