érettségi
#Suli, munka

A történelemtanárok módosítanák az érettségi megoldókulcsát

2012.05.11.
1 perces olvasási idő

A Történelemtanárok Egylete (TTE) a középfokú történelem írásbeli vizsga javítókulcsának korrigálását kéri, mert az egyik feladatban több helyes választ lehetett adni; ilyenre a múlt évben is akadt példa - közölte Miklósi László, a szervezet elnöke.

Miklósi László közölte, hogy a középszintű történelem érettségi feladatsorában a 8. feladat a.) pontjának első képéhez a érettségi"túltermelés" kifejezés mellett "az ipari termelés visszaesése" kifejezést is helyes megoldásnak kell tekinteni. "Fontosnak tartjuk, hogy a megoldókulcsban egyetlen helyes válasz helyett a másik meghatározás is elfogadható legyen" - fogalmazott Miklósi László.

Hangsúlyozta azt is: a minden szempontból korrekt értékelést különösen fontossá teszi, hogy a diákok érettségi eredménye - és ezáltal továbbtanulási lehetősége - akár egyetlen ponton is múlhat. A TTE sajnálatosnak tartja, hogy, bár erre azonnal, még jóval a javítókulcs kiadása előtt felhívta a figyelmet, az illetékesek nem vették figyelembe a problémát - tette hozzá.

Az Oktatási Hivatal közölte, hogy szakmai kérdésekben a tételkészítő bizottság az illetékes, és erre a felvetésre is ők fognak majd válaszolni.

(KamaszPanasz, MTI)