Főoldal / SULI / Érettségi informatikából
  2012-04-26

Érettségi informatikából

Az emelt szintű informatika érettségi vizsga gyakorlati része május 14-én lesz, ugyanennek a középszintű változata május 21-én. Segítünk, hogy még az érettségi vizsga előtt ellenőrizhesd az informatikai jártasságod.

- hirdetések -

Az informatika érettségi keretén belül egy megfelelő szoftverekkel ellátott számítógépen gyakorlati vizsgát kell tenned. Középszinten 120 perc áll rendelkezésedre, emelt szinten 240. Mindkét esetben maximum 120 pontot szerezhetsz. A gépen egy központi feladatsort kell megoldanod, amelyben a kérdések a szövegszerkesztés, a prezentáció, a grafika, a weblapkészítés, a táblázatkezelés és az adatbázis-kezelés témaköréhez kapcsolódnak.

Vajon elég jártas vagy azoknak az eszközöknek a kezelésében, amelyek az egyes feladatok megoldásához szükségesek? Tudod az összes informatikai fogalmat, amire esetleg rákérdezhetnek? Próbáld megoldani a tavalyi és a két évvel ezelőtto feladatsort, és kiderül! Akkor is érdemes tesztelned a tudásodat, ha egész nap a gép előtt ülsz, mert nem tudhatod, hogy vizsgahelyzetben hogyan reagálsz.

 

(KamaszPanasz)

 

  Kapcsolódó cikkek