#Suli, munka

Érettségi informatikából

2012.04.26.
1 perces olvasási idő

Az emelt szintű informatika érettségi vizsga gyakorlati része május 14-én lesz, ugyanennek a középszintű változata május 21-én. Segítünk, hogy még az érettségi vizsga előtt ellenőrizhesd az informatikai jártasságod.

Az informatika érettségi keretén belül egy megfelelő szoftverekkel ellátott számítógépen gyakorlati vizsgát kell tenned. Középszinten 120 perc áll rendelkezésedre, emelt szinten 240. Mindkét esetben maximum 120 pontot szerezhetsz. A gépen egy központi feladatsort kell megoldanod, amelyben a kérdések a szövegszerkesztés, a prezentáció, a grafika, a weblapkészítés, a táblázatkezelés és az adatbázis-kezelés témaköréhez kapcsolódnak.

Vajon elég jártas vagy azoknak az eszközöknek a kezelésében, amelyek az egyes feladatok megoldásához szükségesek? Tudod az összes informatikai fogalmat, amire esetleg rákérdezhetnek? Próbáld megoldani a tavalyi és a két évvel ezelőtto feladatsort, és kiderül! Akkor is érdemes tesztelned a tudásodat, ha egész nap a gép előtt ülsz, mert nem tudhatod, hogy vizsgahelyzetben hogyan reagálsz.

(KamaszPanasz)