#Suli, munka

Ki mit tud? Országos természettudományi verseny indul

2012.02.28.
1 perces olvasási idő

Ki mit tud? néven Országos természettudományi versenyt szervez 9-11. évfolyamos diákok számára a Nemzeti Tankönyvkiadó (NTK) és a győri Krúdy Gyula Középiskola.

A tavaly első alkalommal megrendezett Ki mit tud? sikerén felbuzdulva a szervezők idén újra meghirdetik a természettudományokkal kapcsolatos tanulmányi versenyt, amelyre a korábbitól eltérően ebben az évben az ország bármely pontjáról jelentkezhetnek a tanulók - áll a szervezők közleményében.természettudomány

A vetélkedő feladatai a fizika, kémia, biológia, földrajz tantárgyak törzsanyagához kapcsolódnak, de a tavalyihoz hasonlóan a verseny hétköznapinak tűnő kérdésekre is kiterjed, többek közt arra, hogy miért használnak vizet tűzoltásra, vagy miért áramlik a levegő a tüdőbe. A megmérettetésre a tanulók április 13-ig nevezhetnek négy fős csapatokkal.

A három fordulóból álló verseny során az írásbeli feladatok mellett kísérletekkel, bemutatókkal kell a diákoknak számot adni tudásukról, és bizonyítaniuk kell felkészültségüket és kreativitásukat is. A legjobban teljesítő versenyzőket és mentor tanáraikat az őszi döntő után értékes díjakkal jutalmazza a Nemzeti Tankönyvkiadó.

A versenyről bővebb információ az NTK weboldalán olvasható.