iskolakerülés
#Suli, munka

Razzia: az iskolakerülő diákok kiszűrése Nyíregyházán

2012.02.27.
1 perces olvasási idő

Ifjúságvédelmi razziát tartott a rendőrség az érintett szervezetek bevonásával Nyíregyházán; a február 14. és 24. közötti ellenőrzési akció során több iskolakerülő diák ellen intézkedtek - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője hétfőn az MTI-vel.

Fedor Rita főhadnagy tájékoztatása szerint a nyírségi nagyváros MÁV- és autóbusz-pályaudvarán, azok környékén, valamint a fiatalok által gyakran látogatott bevásárlóközpontokban csaknem 100 diákot ellenőriztek. Kiemelte: "a csellengő tanulók közül sokan nem tudtak magyarázatot adni az iskolakerülésre, vagy arra, hogy orvosi igazolással miért nem otthon lábadoznak betegségükből".lógás

A szóvivő tájékoztatása szerint a rendőrök az ellenőrzés során felírták a diákok adatait és írásban tájékoztatják majd a tanulók iskoláját a történtekről. Az ifjúságvédelmi razziát a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Államigazgatási Kollégium rendvédelmi és rendészeti bizottságának állásfoglalása alapján tartották.

Az akcióban a főkapitányság bűnmegelőzési osztálya és mélységi ellenőrzési alosztálya mellett részt vett a térségi kormányhivatal szociális és gyámhivatala, a fogyasztóvédelmi felügyelőség, a Nyíregyházi Gyermekjóléti Központ, valamint több iskola ifjúságvédelmi felelőse is.

Fedor Rita kitért arra: az év folyamán havonta legalább két alkalommal megismétlik majd az ifjúságvédelmi ellenőrzést Nyíregyházán.

(mti)