Főoldal / SULI / Többszörösére nőhet a tandíj a felsőoktatásban
  2011-07-18

Többszörösére nőhet a tandíj a felsőoktatásban

Csökkenteni kell az államilag finanszírozott hallgatói helyek számát – mondta a köztévé reggeli műsorában Dux László felsőoktatásért felelős helyettes államtitkár.

- hirdetések -

A felsőoktatásban az államilag finanszírozott férőhelyekre fordított kapacitások meghaladják a költségvetés teherbíró képességét – mondta Dux László a Magyar Televízió Ma reggel című műsorában. Egyben megerősítette, hogy az oktatási államtitkárság csökkenteni akarja a férőhelyek számát.matematika

Dux László hozzátette: az a céljuk, hogy rangot jelentsen államilag finanszírozott helyre, és hogy a tehetséges tanulók gyorsan szerezhessenek diplomát. Hoffmann Rózsa oktatási államtitkár hétvégén az MTI-nek úgy nyilatkozott, hogy irreálisan sokan részesülnek államilag finanszírozott képzésben, ezt az arányt valóban csökkenteni kell, a rendszer ugyanis túlméretezett. A 2012-es keretszámokról ősszel döntenek majd, az viszont már most biztos, hogy a műszaki és természettudományos egyetemi, főiskolai karok több hallgatót vehetnek majd fel.

Többet kell majd fizetni a költségtérítéses képzésért

Azok a felvételizők, akik csak költségtérítéses képzésre jutnak be, a teljes bekerülési költséget ki kell fizetniük.

A cikk az eduline.hu-n folytatódik.

  Kapcsolódó cikkek