Főoldal / SULI / Viszlát, könyvek? Egyes óvodák iPad-eket használnak
  2011-05-27

Viszlát, könyvek? Egyes óvodák iPad-eket használnak

Olvasás, írás, festés az ujjunkkal - iPad 2-n? Egy amerikai óvoda oktatói úgy döntöttek, hogy felturbózzák a pihenési időt egy igazán előkelő elektronikai újítással.

- hirdetések -

A hozzáértők az iPadről úgy nyilatkoznak, hogy "sokkal fontosabb, mint egy könyv". Egy iskola tervezi a hagyományos könyvek iPadekre való cserélését, ugyanis szerintük ez egy "hatékony, lényeges eszköz" lehet az oktatásban.

Ennek az iskolának az óvodája pedig névtelenül megszavazták, hogy minden óvodásnak biztosítanak egy iPad 2-t - ezzel körülbelül 200 000 dollárnyi plusz költséget teremt magának az iskola.ipad

Az iskola legtöbb alkalmazottja azt mondják, hogy hosszú távon ez egy megtérülő befektetés lesz, ugyanis több és jobb információkkal fognak tudni dolgozni a tanulók, miközben a hátizsákjuk súlyát is minimálisra csökkentik.

Ám egyes szülők nem olyan lelkesek attól az ötlettől, hogy a hagyományos könyveket tabletekre cseréljék.

"Kész őrület!" - nyilatkozta az egyik szülő. "Gondoljunk csak az iskola anyagi körülményeire! Minden évben rengeteget kellene költenie bizonyos dolgokra, egy iPad pedig túl nagy érték egy 5 éves kezébe!"

(Gy. A.)