Főoldal / SULI / Tanulás külföldön - Keresd fel orvosaidat!
  2018-11-16

Tanulás külföldön - Keresd fel orvosaidat!

Attól függően, hogy hova utazol, mindig máshogy kell felkészülnöd. Beszélgess el a doktoroddal, és kérd meg, hogy állítson össze neked egy személyre szabott gyógyszercsomagot.

- hirdetés -

Nézz utána, hogy hova, milyen védőoltások ajánlottak – ezt tedd meg minél hamarabb, hiszen léteznek olyan vakcinák, amiket több hónappal az utazás előtt kell beadatnod, hogy hasson. Könnyen lehetsz utazási baleset áldozata is – bármikor lehetsz beteg, vagy érhet kisebb baleset. Éppen ezért érdemes mindenképpen utazási biztosítást kötnöd.

Fontos még, hogy palackozott vizet igyál, és kerüld a nyers ételeket. Ne felejtsd el a kötelező gyógyszereidet sem, nem rossz ötlet a fogorvosodat is felkeresni, mielőtt elutazol. Sajnos nem is említettük a lelki egészséget – biztosan lesz honvágyad, hiányozni fog a családod, a barátaid, valamint mikor visszafelé utazol, akkor a vendéglátóid fognak hiányozni. Készítsd fel magadat ezekre az érzésekre, kérj támogatást a családodtól, a barátaidtól vagy esetleg olyan tanulóktól, akikkel sok időt töltesz külföldön.

A szívesség viszonzása

Ha külföldön tanultál, és utána te magad is szeretnél vendéglátó lenni, akkor a családoddal egyeztetve lehettek ti is egy vendéglátó család. Így fogadhattok egy külföldi diákot, akivel az együttélés során még egy kultúrát megismerhetsz. Természetesen a szervezetek megbízottjaival sokat kell majd beszélgetnetek, hogy megbizonyosodjanak arról, hogy megfelelő család vagytok, de miután ez megtörtént, ti magatok választhatjátok ki azt a diákot, akit fogadni szeretnétek. Akár utazol, akár csak vendéget fogadsz, biztosan új színben fogod látni a világot!

(Gy.A., kidshealth.com)

 

Tovább a témában: Suli, Beilleszkedés, Nyelvtanulás, Tanulás