Főoldal / SULI / Érettségi 2010 - Ma nemzeti nyelv és irodalomból
  2010-05-10

Érettségi 2010 - Ma nemzeti nyelv és irodalomból

Ma reggel folytatódtak az írásbeli érettségi vizsgák, a diákok nemzetiség nyelv és irodalomból adtak számot tudásukról közép- és emelt szinten.

Az oktatási tárca tájékoztatása szerint középszinten horvát nyelv és irodalomból két vizsgahelyszínen tíz, német nemzetiségi nyelvből négy vizsgahelyszínen 47, német nemzetiségi nyelv és irodalomból 7 vizsgahelyszínen 188, román nyelv és irodalomból egy vizsgahelyszínen 53, szerb nyelv és irodalomból egy vizsgahelyszínen 26, szlovák nyelv és irodalomból két vizsgahelyszínen 15, míg szlovén nemzetiségi nyelvből egy vizsgahelyszínen négy vizsgázó tesz írásbeli érettségit.

A vizsgázók középszinten két feladatlapot oldanak meg. Az I. feladatlap (30 pontért) egy szövegértési feladatsort tartalmaz, míg a II. feladatlap (70 pontért) megjelöl három szövegalkotási feladatot, és a diákoknak a háromból kell egyet választania és ezt megoldania. A vizsgázó először a I. feladatlapot oldja meg. A vizsgadolgozatokat 60 perc leteltével a felügyelő tanár összegyűjti. Ezután osztják ki a II. feladatlapot, amelynek megoldására 180 perc áll rendelkezésre. 

A cikk ITT folytatódik.

(eduline)

 

 Kapcsolódó cikkek

 

Tovább a témában: Suli, érettségi, írás, Vizsga