Főoldal / SULI / Történelem érettségi 2010
  2010-05-05

Történelem érettségi 2010

Megírták diákok az idei történelem érettségit. A feladatsorra középszinten 180, emelt szinten 240 perc állt rendelkezésre.

A 2011-es érettségivel kapcsolatos információkat ide kattintva érheted el!

Az Oktatási Hivatal tájékoztatása szerint történelemből középszinten 1.250 helyszínen 87.753 vizsgázó, emelt szinten 91 helyszínen 5.366 vizsgázó tesz érettségi vizsgát.

Történelemből ezen kívül középszinten angol, francia, horvát, német, olasz, orosz, román, spanyol, szerb és szlovák nyelven, emelt szinten angol, francia, horvát, német, spanyol és szlovák nyelven is tesznek érettségi vizsgát. A történelem tárgy középszintű írásbeli vizsgája 180 percig tart.

Két feladatsorból áll: az egyszerű, rövid választ igénylő feladatok, valamint a szöveges (kifejtendő) feladatok megoldásából. A vizsgázó a rendelkezésére álló időt tetszése szerint oszthatja meg az egyes feladatok között és azok megoldásának sorrendjét is meghatározhatja. Az emelt szintű írásbeli 240 perces és szintén két feladatsorból áll.

A diákok először az I. feladatlapot oldják meg, a dolgozatokat 90 perc leteltével a felügyelő tanár összegyűjti. Ezután osztják ki a II. feladatlapot. Az írásbeli feladatsort mindkét szinten 60 százalékban a magyar, 40 százalékban pedig az egyetemes történelemhez kapcsolódó feladatok alkotják.

Az összes feladat felét a XIX. és a XX. század történelme adja. Vizsgázónként szükséges segédeszköz a középiskolai történelmi atlasz, amelyről a diák gondoskodik, továbbá vizsgacsoportonként legalább három példány helyesírási szótár, amelyet a vizsgabizottságot működtető intézmény biztosít.

Feladatsor és megoldások ITT!

(eduline.hu)

 Kapcsolódó cikkek(OKM)

Tovább a témában: Suli, érettségi, írás, Vizsga