Főoldal / SULI / Félnek a munkanélküliségtől a diákok
  2010-03-01

Félnek a munkanélküliségtől a diákok

Az Európai Ifjúság Kutató tavaly decemberben végzett országos ifjúsági felmérése szerint a felsorolt 24 negatív társadalmi jelenség közül a válaszadók 92 százaléka fél Magyarországon a munkanélküliségtől, 88 százalékuk pedig ennek elkerülését jelölte meg a továbbtanulás fő okaként.

Az Educatio Nonprofit Kft. által vezetett Diplomás pályakövetés 2009. kutatási programjának egyik felmérése arról kérdezte a hallgatókat, hogy milyen előnyöket várnak a diploma megszerzésétől.

- hirdetések -

Az eredmények az EIKKA megállapítását tükrözték, a fiatalok a magas fizetést és a munkanélküliség elkerülését emelték ki a lehetőségek közül, tehát ezek azok a pozitív hozadékok, amelyeket az oklevél megszerzéséhez kapcsolnak.

Mi alapján választanak intézményt?

Az EIKKA ötszáz diák bevonásával készített kutatásából az is kiderült, hogy a diákok a piacképes diploma megszerzése után a hallgatói juttatásokat, a nyelvtanulási lehetőségeket és a diákéletet mérlegelik leginkább, amikor intézményt választanak.

A Felvi egy korábbi, 2005-ös felmérése szerint a felvételizők leginkább a presztízst, az oktatás színvonalát és a lakóhelyhez való közelséget veszik figyelembe az intézményválasztásnál, de megemlítették a középiskolai eredményeket és a pezsgő intézményi életet is.

A teljes cikk itt található!

 (Sulinet)

 

  Kapcsolódó cikkek