Főoldal / SULI / Ellened fordult az egész világ? Változtass!
  2011-10-27

Ellened fordult az egész világ? Változtass!

Ha sokan nem bírnak, először hajlamosak vagyunk másokat hibáztatni, magunkat nyugtatni. De hosszú távon ez nem használ, így inkább nézd meg magad. Kívül belül. És miután ezt megtetted (ténylegesen megtetted), rájössz, hogy nem csak bennük van a hiba.

- hirdetés -

Próbálj a hibáidon változtatni. Az életedben a tulajdonságaidnak csak a 60%-a genetika. Tehát a megmaradt 40%-kal te rendelkezel! Ez a 40% a te döntésed. És bár most kevésnek tűnik, ez nagyon sok.

Mi a véleményed a cigiről? Töltsd ki az Egészségpanel dohányzással kapcsolatos kérdőívét! (x)

  • Ha valakit nem bírsz, akkor nem az a megoldás hogy közlöd vele, vagy közlöd mással. Ne egyből a hibákat keresd az embereken, mert az vissazcsap. Nézd először a pozitív tulajdonságaikat, amiket szeretsz bennük, és akkor te is jobban érzed magad a társaságukban, és ez kölcsönös lesz.
  • Ha valaki visszamondja, hogy kibeszéltek téged, akkor se kezdj el őrjöngeni. Gondold végig, hogy igaz-e az, amit mondtak rólad. És ha igaz, akkor fogadd el, hogy ez így van, esetleg próbálj rajta változtatni.
  • Ha nem mondtak rólad igazat, próbálj rajta felülemelkedni. Ha valaki egyszerűen buta, de sokat piszkál téged hülyeségekkel, amik nagyon idegesítenek, de igazából nem is érnek semmit, ugyanúgy próbálj felülemelkedni rajta. "Soha ne vitatkozz idiótákkal, mert legyőznek a rutinjukkal" - mondta Woody Allen.

kilátástalan

  • Ha úgy érzed, a tanárok pikkelnek rád, annak is biztosan van oka. A tanárok szeretik ha tisztelik őket, és ugyanolyan emberek mint te. Érzik ha te nem szereted őket, ahogyan te is érzed, ha nem igazán szeretnek. Lehet, hogy észre sem veszed amikor visszaszólsz nekik, vagy éppen tiszteletlen vagy, de éppen azért a tanárod, mert  többet tud mint te, és ezt a  tudást akarja átadni. Állj meg egy pillanatra, próbáld a helyébe képzelni magad! Próbáld magad meghúzni egy időre, mert hiába mondanám, hogy kérj bocsánatot, annál valószínűleg nagyobb a büszkeséged, meg lehet, hogy az egész dolog nem is nagyon érdekel téged.
  • Mindig próbálj sok emberrel jóban lenni, ismerkedni. Ha csak egy emberrel barátkozol, olyannyira, hogy már szinte "összenőttök", az sosem jó. Összekaptok valamin, és azt veszed észre, hogy egyedül maradtál. Próbálj mindenkinek a barátja lenni, és akkor te is jobban fogod magad érezni. Ezzel nem azt mondom, hogy ne legyen legjobb barátod/barátnőd, csak azt, hogy ne akaszkodj rá. Próbálj pozitívan állni mindenhez.
  • Hétfő reggel mindenki megtörten megy suliba. Legyél vidám és másokra is átragad a vidámságod, így  szeretnek majd veled lógni.

Ez csak néhány jótanács, nem törvény, és nem is életmentő praktikák. Ha azonban megfogadod őket, azzal csak neked lesz jobb!

(I. S.)

  Kapcsolódó cikkek