Főoldal / RECEPTEK / Zöldséggel körített juhtúrós tojástál csontritkulásosoknak
  2018-08-19

Zöldséggel körített juhtúrós tojástál csontritkulásosoknak

Ha finom előételt szeretnél készíteni, esetleg csak valami egészséges nassolnivalót a vendégeidnek, akkor készítsd el alábbi receptünk alapján a tojástálat! Kínálj vele akár csontritkulásos vagy lisztérzékeny vendégeidet is!

- hirdetések -

Hozzávalók:

  • 120 g juhtúró
  • 4 db kemény tojás
  • 40 g zöldbab párolva
  • 80 g céklasaláta nyersen
  • 60 g nyers káposztasaláta
  • 80 g párolt sárgarépa
  • 40 g uborkasaláta

Fûszerek:

  • só, barnacukor
  • õrölt fehérbors
  • õrölt kömény
  • gyömbér, kurkuma
  • bazsalikom, majoránna, lestyán, tárkony
  • fokhagyma, vöröshagyma
  • almaecet
  • napraforgóolaj

Elkészítés:

A zöldbabot, a sárgarépát a fûszerekkel és sok vöröshagymával megpároljuk. Az uborkát alaposan megmosva, héjastól meggyaluljuk, és csak annyi sóval sózzuk le, hogy ne kelljen kinyomkodni; utána ízlés szerint barnacukorral, almaecettel, õrölt fehérborssal ízesítjük, és beleteszünk két gerezd apróra vágott fokhagymát. Cseppenthetünk rá pár csepp hidegen préselt napraforgóolajat.

A céklát csíkokra gyaluljuk vagy lereszeljük, megsózzuk, õrölt fehérborssal megszórjuk, és finomra vágott hagymakockákkal ízesítjük, ezután almaecettel meglocsoljuk. Tehetünk hozzá gyalult retket is. A nyers káposztasalátához õrölt vagy egész köménnyel sós, cukros, borecetes salátalevet adunk. A keményre fõzött tojásokat félbevágjuk, a juhtúrót összedolgozzuk a tojás sárgájával, majd visszatöltjük a tojások fehérjébe. Tálaláskor a zöldségféléket a megadott arányban körberakjuk, a töltött tojásokat közepére helyezzük. Díszíthetjük snidlinggel, paradicsommal is.

Nehézség: közepes

Jó étvágyat!