Zöldséggel körített juhtúrós tojástál csontritkulásosoknak
- hirdetések -
Hozzávalók:
- 120 g juhtúró
- 4 db kemény tojás
- 40 g zöldbab párolva
- 80 g céklasaláta nyersen
- 60 g nyers káposztasaláta
- 80 g párolt sárgarépa
- 40 g uborkasaláta
Fûszerek:
- só, barnacukor
- õrölt fehérbors
- õrölt kömény
- gyömbér, kurkuma
- bazsalikom, majoránna, lestyán, tárkony
- fokhagyma, vöröshagyma
- almaecet
- napraforgóolaj
Elkészítés:
A zöldbabot, a sárgarépát a fûszerekkel és sok vöröshagymával megpároljuk. Az uborkát alaposan megmosva, héjastól meggyaluljuk, és csak annyi sóval sózzuk le, hogy ne kelljen kinyomkodni; utána ízlés szerint barnacukorral, almaecettel, õrölt fehérborssal ízesítjük, és beleteszünk két gerezd apróra vágott fokhagymát. Cseppenthetünk rá pár csepp hidegen préselt napraforgóolajat.
A céklát csíkokra gyaluljuk vagy lereszeljük, megsózzuk, õrölt fehérborssal megszórjuk, és finomra vágott hagymakockákkal ízesítjük, ezután almaecettel meglocsoljuk. Tehetünk hozzá gyalult retket is. A nyers káposztasalátához õrölt vagy egész köménnyel sós, cukros, borecetes salátalevet adunk. A keményre fõzött tojásokat félbevágjuk, a juhtúrót összedolgozzuk a tojás sárgájával, majd visszatöltjük a tojások fehérjébe. Tálaláskor a zöldségféléket a megadott arányban körberakjuk, a töltött tojásokat közepére helyezzük. Díszíthetjük snidlinggel, paradicsommal is.
Nehézség: közepes
Jó étvágyat!