Tőkehal rizzsel keringési problémákkal küzdőknek
- hirdetések -
Hozzávalók:
- 4 tõkehalfilé (175-175 g)
- 300 g mélyhûtött zöldborsó
- 175 g hosszú szemû rizs
- 2 nagy érett paradicsom
- 4 evõkanál száraz fehérbor
- 2 evõkanál vaj vagy margarin
- 1 evõkanál citromlé
- vaj vagy margarin a sütõforma kivajazásához
- 1/2 teáskanál szárított kakukkfû, morzsolt
- só
- fekete bors
Elkészítés:
A sütõt 220 fokra elõmelegítjük. A két paradicsomot meghámozzuk, megfelezzük, a magjaikat eltávolítjuk, és a húsukat kis kockára vágjuk. Két külön edényben a csomagoláson szereplõ utasítás szerint elkészítjük a borsót és a rizst (párolhatjuk is õket, szükség szerint kevés zsiradékkal). Közben kivajazunk egy hõálló sütõformát, majd a tõkehalfiléket egymás mellé helyezzük benne és a borral, meg a citromlével leöntjük õket. A vajat vagy a margarint kis darabokban a halra rakjuk, majd rászórjuk a paradicsomkockákat, kakukkfüvet, sót és borsot. A sütõben 8-10 percig sütjük, míg a hal húsa villával beszúrva szét nem válik. A már elkészített rizst és a borsót összekeverjük. A halfiléket tálcára tesszük, és a levükkel leöntve azonnal tálaljuk.
Nehézség: közepes
Jó étvágyat!