Főoldal / RECEPTEK / Csalamádé lisztérzékenyeknek
  2018-08-16

Csalamádé lisztérzékenyeknek

Ha unod már a bolti savanyúságokat, esetleg kevésbé bízol bennük, akkor készíts magadnak csalamádét! Bátran fogyasszák lisztérzékenyek, laktózérzékenyek és keringési problémákkal küzdők is!

- hirdetések -

Hozzávalók:

  •     másfél kg csalamádé
  •     másfél kg uborka
  •     másfél kg káposzta
  •     1 kg hagyma
  •     20 dkg cukor
  •     15 dkg só
  •     2 dl 20 %-os ecet
  •     kis kanál szalicil

Elkészítés:

A káposztát félbehasítjuk, torzsáját kivágjuk, külső leveleit lefejtjük. A vöröshagymát megtisztítjuk. Az uborkát alaposan megmossuk. Ezeket a zöldségeket vékonyan fölszeleteljük. Összekeverjük a fűszerekkel, 24 órán át állni hagyjuk. Közben többször átkeverjük, majd üvegekbe rakjuk. Még ne zárjuk le, csak fedjük le. 8 óra múlva, amikor a levet a zöldség már jól beszívta, rázogassuk meg, hogy ne maradjon levegős. Ha kell, utánatöltünk még levet, majd szorosan lezárjuk.
 
Nehézség: közepes
 
Jó étvágyat!