Csalamádé lisztérzékenyeknek
Ha unod már a bolti savanyúságokat, esetleg kevésbé bízol bennük, akkor készíts magadnak csalamádét! Bátran fogyasszák lisztérzékenyek, laktózérzékenyek és keringési problémákkal küzdők is!
- hirdetések -
Hozzávalók:
- másfél kg csalamádé
- másfél kg uborka
- másfél kg káposzta
- 1 kg hagyma
- 20 dkg cukor
- 15 dkg só
- 2 dl 20 %-os ecet
- kis kanál szalicil
Elkészítés:
A káposztát félbehasítjuk, torzsáját kivágjuk, külső leveleit lefejtjük. A vöröshagymát megtisztítjuk. Az uborkát alaposan megmossuk. Ezeket a zöldségeket vékonyan fölszeleteljük. Összekeverjük a fűszerekkel, 24 órán át állni hagyjuk. Közben többször átkeverjük, majd üvegekbe rakjuk. Még ne zárjuk le, csak fedjük le. 8 óra múlva, amikor a levet a zöldség már jól beszívta, rázogassuk meg, hogy ne maradjon levegős. Ha kell, utánatöltünk még levet, majd szorosan lezárjuk.
Nehézség: közepes
Jó étvágyat!