Kovászos uborka vesebetegeknek
Ősszel csalamádét készítünk, de milyen savanyúságot készítsünk, ha melegszik az idő? Kovászos uborkát! Ajánljuk lisztérzékenyeknek, vesebetegeknek, laktózérzékenyeknek, máj-és keringési problémákkal küzdőknek, crohnosoknak és allergiásoknak.
- hirdetések -
Hozzávalók:
- közepes méretű uborka
- 3-5 szem nagyobb burgonya
- 1 fej fokhagyma
- kapor
- só
Elkészítés:
Az uborkákat megmossuk, a végeit levágjuk és behasítjuk. A burgonyát meghámozzuk, és karikára vágjuk.
Rétegezés alulról kezdve: egy réteg burgonya, néhány gerezd fokhagyma, pár szál kapor, egy réteg uborka (függőlegesen). Az üveg nagyságától függően újabb rétegeket rakunk. A tetejére kerüljön burgonya, fokhagyma és kapor. A sót ne felejtsük ki!
Végül töltsük fel vízzel, tetejére tegyünk kistányért és érleljük a napon.
Nehézség: könnyű
Jó étvágyat!