
Töltött pulykanyak vashiányosoknak
A töltött csirkecombot mindenki ismeri, de próbáltad már a töltött pulykanyakat? Ha nem, akkor itt az idő, hogy kipróbáld ezt az ízletes finomságot. Vashiányos vendégeidet is bátran kínáld.
Hozzávalók:
- 0,5 kg darált sertéshús
- 30 dkg máj
- 1 doboz gombakonzerv
- 2 zsemle
- só, bors, fokhagyma
- vágott petrezselyemzöldje
- 1 kisebb vöröshagyma
- majoranna
- 3 tojás
- 1 pulyka nyakbõr
- 10 dkg zsír
Elkészítés:
Bevarrjuk a pulykanyakbõr keskenyebb végét. A májat, a lecsepegtetett gombakonzervet és a vöröshagymát ledaráljuk, hozzátesszük a darált húst, a beáztatott és kinyomkodott zsemléket, tojásokat és a fûszereket. Jól összekeverjük.
Megtöltjük a pulyka nyakbőrt, bevarrjuk a másik végét és tepsibe rakjuk a zsírral és 2 bögre vízzel. 180 fokon sütjük, többször meglocsolgatjuk a levével, megfordítjuk, locsolgatjuk, ropogós pirosra sütjük, kb 1 óran alatt. A vizet pótoljuk, ha szükséges. Ha a töltelék nem fér bele mind a bőrbe, mellé halmozzuk.
Felszeletelve, bármilyen körettel és savanyúsággal tálalható.
Nehézség: közepes
Jó étvágyat!