Carbonara spagetti laktóz- és lisztérzékenyeknek is
Itália kellemes gasztronómiai ízvilága tárulkozik fel mindazok előtt, akik kipróbálják és megízlelik az olasz tésztakülönlegességeket. A carbonara spagetti liszt-és laktózérzékenyek és hízni vágyók egyaránt fogyaszthatják.
Nehézség: könnyű
|
Hozzávalók:
- 10 dkg margarin
- 5-6 fej gomba
- 1 zöldpaprika
- 6 szelet Bacon szalonna
- kb. 10 dkg sonkás felvágott
- 6 dl rizstej
- 1,5 evőkanál rizsliszt
-
Só - Bors
- Szerecsendió
- Fokhagyma, vagy fokhagyma granulátum
Hogyan készítsük el?
Kb. 4 dkg margarinon az apróra vágott gombát, zöldpaprikát, bacon szalonnát és a sonkás felvágottat megpirítjuk, kis borssal ízesírjük.
Egy másik lábosban kb.4 dkg margarinon 1,5 púpos evőkanál rizslisztet kicsit megpirítunk, majd felöntjük kb. 6 dl rizstejjel, kis borsot, 1 csapott teáskanál sót, 1 késhegyni fokhagyma granulátomot (Kotányi), és egy pici reszelt szerecsendiót adunk a szószhoz. Picit összeforraljuk, majd leöntjük vele a pirított sonkás dolgokat.
Majd az egészet összekeverjük a kifőzött spagetti tésztával.
Jó étvágyat kívánunk!
Receptek lisztérzékenyeknek
- Zöldséges sült tészta lisztérzékenyeknek
- Kapucnis rizskuglóf lisztérzékenyeknek
- Kora nyári gyümölcsleves lisztérzékenyeknek
- Kuglóf lisztérzékenyeknek