Zöldbabpüré leves chronosoknak
Nyár elején van a zöldbab idénye, ezért a nyár kezdete összefonódik a zöldbablevessel. Készítsd el a hűsítő levest te is, kínáld chronban szenvedő családtagjaidat, barátaidat!
- hirdetések -
Hozzávalók:
- Zöldbab (friss vagy mirelit) 300 g
- Búzaliszt 20 g
- Napraforgóolaj 2 evőkanál
- Vöröshagyma 20 g
- Fokhagyma 1 gerezd
- Só, édes-neme pirospaprika, zöldpetrezselyem ízlés szerint
- Dúsításhoz:
- NUTRISON POWDER 3-5 evőkanál (+66-110 Kcal)
Elkészítés:
A megtisztított, összevágott zöldbabot enyhén sós vízben feltesszük főni. Beletesszük a megtisztított vöröshagymát és fokhagymát egészben a levesbe, és készre főzzük.
Eközben az olajból, a lisztből a finomra vágott zöldpetrezselyemmel rántást készítünk.
Kevés hideg vízzel felöntjük
Az elkészült levesből az egész vöröshagymát és fokhagymát kivesszük, a zöldbabot áttörjük, és a rántással összeforraljuk.
Ha egy kicsit lehűlt, akkor keverjük hozzá az előzőleg feloldott NUTRISON POWDERT.
Apróra vágott zöldpetrezselyemmel díszítjük.
Nehézség: közepes
Jó étvágyat!
Receptek chronosoknak