Rakott burgonya
- hirdetések -
Hozzávalók:
- 1,25 kg burgonya
- (1 szál füstölt, paprikás kolbász / 3 db gluténmentes virsli)
- gluténmentes zsemlemorzsa
- 3 nyers tojás + 4 főtt tojás
- 10 dkg zsír
- törött bors
- 4 dl tejföl
-
só
Elkészítés:
A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk, és ha kihűlt, karikára vágjuk. 4 db keményre főtt tojást szintén karikára vágunk. 10 dkg zsírral kikeverjük a 3 tojás sárgáját, a 4 dl tejfölt. Sóval, törött borssal fűszerezzük, majd hozzáadjuk a 3 tojásfehérjéből felvert kemény habot.
Hozzátesszük a felkarikázott burgonyát és tojást, gyengén összekeverjük, és egy zsírral kikent és morzsával meghintett tepsibe vagy jénaiba öntjük. Keverhetünk bele felkarikázott füstölt, paprikás kolbászt vagy gluténmentes virslit.
Morzsával megszórjuk, és kis olajjal megfröcskölve a tetejét, forró sütőben kb. 35-40 perc alatt szép pirosra sütjük. Figyeljünk oda, hogy a közepe is átsüljön! Készíthetjük apróra vagdalt sonkával is, de akkor elhagyjuk a 4 db főtt tojást.
Nehézség: könnyű
Jó étvágyat!