Főoldal / RECEPTEK / Hercegnő lisztérzékenyeknek
  2017-08-11

Hercegnő lisztérzékenyeknek

A étel neve alapján gondolhatnánk, hogy valami kislányos étel receptjét olvassuk. Ám azon kívül, hogy a gyerekek és felnőttek egyaránt nagyon kedvelik az alábbi ételt, lisztérzékenyek is fogyaszthatják.

- hirdetések -

Hozzávalók:

  • 40 dkg darált sertéshús
  • gluténmentes ételízesítő
  • 2 kg megpucolt burgonya
  • vaj (a burgonyapüréhez)
  • olaj (a sütéshez)
  • kakukkfű
  • tej

Elkészítés:

A szokásos módon elkészítjük a burgonyapürét. A darált húst olajon megpirítjuk, megszórjuk kakukkfűvel és ételízesítővel. Kiolajozunk egy nagyobb jénai tálat, beletesszük a burgonyapüré felét, rá a darált húst, végül a püré másik felét. Sütőben addig sütjük, míg a teteje barna nem lesz.
Tálaláskor savanyúságot adunk hozzá.

Nehézség: könnyű

Jó étvágyat!