Főoldal / RECEPTEK / Húsos penne
  2017-08-09

Húsos penne

A mindennapi sietésben nem mindig van fél óránál több időnk az ebéd elfogyasztására és elkészítésére. Ez egy olyan étel receptje, amit gyorsan elkészíthetsz és laktató is emellett. Lisztérzékenyek is bátran fogyaszthatják.

- hirdetés -

Hozzávalók: (2 személyre)

  • 25 dkg gluténmentes penne tészta
  • 15 dkg darált sertéshús
  • 1 kis fej hagyma
  • bazsalikom
  • reszelt sajt
  • só, bors
  • tejföl
  • olaj

Elkészítés:

A darált húst a fűszerekkel és a reszelt hagymával kevés olajon 10-15 perc alatt megsütjük. Közben megfőzzük a tésztát. Vigyázzunk, ne főzzük túl!
Leszűrjük, lecsöpögtetjük, és a serpenyőben lévő piruló húshoz adjuk. Óvatosan összerázogatjuk, és erősebb lángon megpirítjuk. Megszórjuk reszelt sajttal, és azzal is jól átpirítjuk. Tálaláskor 1-2 kanál tejföllel gazdagítjuk.

Nehészég: könnyű

Jó étvágyat!