Húsos penne
A mindennapi sietésben nem mindig van fél óránál több időnk az ebéd elfogyasztására és elkészítésére. Ez egy olyan étel receptje, amit gyorsan elkészíthetsz és laktató is emellett. Lisztérzékenyek is bátran fogyaszthatják.
- hirdetések -
Hozzávalók: (2 személyre)
- 25 dkg gluténmentes penne tészta
- 15 dkg darált sertéshús
- 1 kis fej hagyma
- bazsalikom
- reszelt sajt
- só, bors
- tejföl
- olaj
Elkészítés:
A darált húst a fűszerekkel és a reszelt hagymával kevés olajon 10-15 perc alatt megsütjük. Közben megfőzzük a tésztát. Vigyázzunk, ne főzzük túl!
Leszűrjük, lecsöpögtetjük, és a serpenyőben lévő piruló húshoz adjuk. Óvatosan összerázogatjuk, és erősebb lángon megpirítjuk. Megszórjuk reszelt sajttal, és azzal is jól átpirítjuk. Tálaláskor 1-2 kanál tejföllel gazdagítjuk.
Nehészég: könnyű
Jó étvágyat!