Sóskamártás vashiányosoknak
A sóska nem csak levesnek és főzeléknek jó, hanem mártásnak is! Készítsd el a sóskamártást a következő recept alapján, fogyaszd húsételek mellé. Nem csak vashiányosok, hanem lisztérzékenyek is fogyaszthatják.
- hirdetések -
Hozzávalók:
- 50 dkg friss sóska
- 1 közepes vöröshagyma
- 1-2 evőkanál rizsliszt
- 2-3 teáskanál cukor
- 3 evőkanál olaj
- 1,5 dl tejföl
-
só
Elkészítés:
A sóskát megmossuk, a levelek szárát kitépjük, és a lereszelt vöröshagymával forró olajon addig pároljuk, míg teljesen pépes nem lesz. Ekkor meghintjük egy-két evőkanál rizsliszttel, és így kevergetve pirítjuk pár percig.
Ezután beletesszük a sót, a kristálycukrot, és felöntjük vízzel vagy csontlével. Hozzáadjuk a tejfölt, és még egyszer felforraljuk. Amikor kész, és kicsit lehűlt, merülőmixerrel pépesítjük, hogy teljesen sima legyen. Finom, édeskés és fanyar ízű mártást kapunk.
Feltétnek sült hús és / vagy tükörtojás adható hozzá. Kevés tört burgonyával kiadós ebéd.
Nehézség: könnyű
Jó étvágyat!
Receptek vashiányosoknak