Körte csatni mazsolával és dióval
Szeretnél valami különleges mártogatóst a húsételeid mellé? Próbáld ki a körte csatnit! Dobd fel egy kis mazsolával és dióval, máris kész az ízletes finomság, amit lisztérzékenyek és csontritkulásban szenvedők is fogyaszthatnak.
- hirdetések -
Hozzávalók:
- 1/4-1/2 kávéskanál összetört, szárított erős pirospaprika
- 1/2 evőkanál reszelt narancshéj
- 1/4 kávéskanál őrölt kardamom
- 1 db 5 cm-es fahéjrúd
- 2 evőkanál vaj, 100 ml friss narancslé
- 4 dkg durvára tört dióbél
- 4 dkg barna cukor
- 6-7 közepes körte
-
5 dkg mazsola
Elkészítés:
A körtét meghámozzuk, és keresztben 1 cm-es szeletekre vágjuk. A paprikát, a narancshéjat, a kardamomot és a fahéjat összekeverjük. A vajat felmelegítjük, 1-2 percig pirítjuk benne az összekevert fűszereket, beleöntjük a narancslevet és a cukrot, majd addig melegítjük, míg a cukor elolvad.
Hozzáadjuk a körtét, felforraljuk, és addig főzzük, míg a leve sűrű, szirupszerű nem lesz (kb. 30 perc). A vége felé sűrűn megkeverjük. Lehúzzuk a lángról, belekeverjük a mazsolát és a diót, és lehűtjük. Hűtőszekrényben 3-4 napig is eláll.
Nehézség: közepes
Jó étvágyat!
Receptek csontritkulásosoknak