recept
#Receptek

Mandulahabos őszibarack epebetegeknek

2009.05.30.
0 perces olvasási idő

Édes, krémes és finom. Mindez igaz mostani receptünkre, amelyet minden édesszájúnak és epebetegnek ajánlunk figyelmébe.

Hozzávalók:

  • 8 fél őszibarack (konzerv)
  • 4 tojásfehérje
  • 4 dkg darált mandula
  • 1 evőkanál édesítőpor
  • 1 dkg vaj

Hogyan készítsük el?

Az őszibarackot lecsepegtetjük. A sütőt 200 fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük. Nagyon keményre felverjük a tojásfehérjét, belekeverjük a darált mandulát és az édesítőszert. A gyümölcsöket kivajazott tűzálló tálba fektetjük, rásimítjuk a mandulahabot, és forró sütőben szép rózsaszínűre sütjük.

Nehézség: könnyű

Jó étvágyat kívánunk!