Krumplipüré rakottasan epebetegeknek
Remek egytál étel, amelyet májbetegségben, gyomorfekéllyel, epebetegséggel, chronnal küzdők és lisztérzékenyek is bátran fogyaszthatnak.
- hirdetések -
Hozzávalók:
- 6 db krumpli
- fél kg gomba
- 20 dkg sajt
-
margarin - só
Hogyan készítsük el?
A krumpliból, a margarinból, sóból pürét készítünk. A gombát megtisztítjuk, felszeleteljük, nagyon kevés olajon megpároljuk. Közben sózzuk és borsozzuk. Addig pároljuk, amíg elfő a leve. Ezután kivajazott tepsibe tesszük a krumpli pürét, rá a gombát, majd végül a reszelt sajtot. Sütőben aranysárgára sütjük a tetejét.
Nehézség: könnyű
Jó étvágyat kívánunk!
Még több recept epebetegeknek |