#Receptek

Krumplipüré rakottasan epebetegeknek

2009.05.12.
0 perces olvasási idő

Remek egytál étel, amelyet májbetegségben, gyomorfekéllyel, epebetegséggel, chronnal küzdők és lisztérzékenyek is bátran fogyaszthatnak.

Hozzávalók:

  • 6 db krumpli
  • fél kg gomba
  • 20 dkg sajt
  • margarin

Hogyan készítsük el?

A krumpliból, a margarinból, sóból pürét készítünk. A gombát megtisztítjuk, felszeleteljük, nagyon kevés olajon megpároljuk. Közben sózzuk és borsozzuk. Addig pároljuk, amíg elfő a leve. Ezután kivajazott tepsibe tesszük a krumpli pürét, rá a gombát, majd végül a reszelt sajtot. Sütőben aranysárgára sütjük a tetejét.

Nehézség: könnyű


Jó étvágyat kívánunk!