Fetával töltött pulykamell spenótos rizzsel
Sajtok és húsok szerelmesei figyelem! Most következő receptünk bizton elnyeri mindkét rajongó tábor elismerését. Receptünk összeállításakor a vashiánnyal közdőkre is gondoltunk.
- hirdetések -
Hozzávalók:
-
50 dkg feta sajt
- 1,2 kg pulykamell
- 5 dl tej
- 4-5 gerezd fokhagyma
- 0,5 dl olívaolaj
- kevés rozmaring
- só
- bors
- 2 tasak előfőzött rizs
- 40 dkg mélyhűtött spenót, vagy 1 kg friss
- 25 dkg füstölt sajt
Hogyan készítsük el?
A pulykamellet szeletekre vágjuk, egy nagy tálba helyezzük. Minden szeletett megsózunk, fokhagymázunk és rozmaringozunk - aki szereti az ételízesítőt, azt is tehet rá. Ráöntjük a tejet, és hagyjuk így állni 35 percet. Közben a rizst ételízesítővel megfőzzük.
A friss spenótot kis olajon megfonnyasztjuk, sózzuk, majd a rizst és a spenótot összeöntjük, és jól átkeverjük. A pulykamellszeleteket deszkára tesszük, fetaszeleteket helyezünk a közepükre, felgöngyöljük, összetűzzük.
Tepsibe tesszük, majd előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük. Tálaláskor a spenótos rizs tetejébe tesszük a húsokat, sok sajtot szórunk rá.
Jó étvágyat kívánunk!
Kapcsolódó cikkek