Főoldal / RECEPTEK / Almával és sörrel sült csirke vashiányosoknak
  2010-05-15

Almával és sörrel sült csirke vashiányosoknak

Nem éppen diétás recept, de az íze minden másért kárpótol! Rajta, ragadj fakanalat, és készítsd el Te is az almával és sörrel sült csirkét! Fogyasszák vashiányosok és hízni vágyók egyaránt!

Hozzávalók:

  • 1 egész bontott csirke
  • 3-4 nagyobb (savanyú) alma
  • fűszersó
  • pár csík bacon
  • a bontott csirkében megtalálható máj
  • sör

Hogyan készítsük el?

A csirkét kívül-belül alaposan megfűszerezzük a fűszersóval, az egyik almát egészben a csirkébe tesszük, majd egy magas falú edénybe (én jénaiba szoktam) tesszük. Ekkor sörrel lelocsoljuk úgy, hogy látható mennyiség legyen a csirke alatt. Hűtőben pihenni hagyjuk pár órát...

A maradék almát meghámozzuk, kisebb darabokra vágjuk.

A csirkéhez adott májat pár darabra vágjuk, baconnel körbetekerjük, fogpiszkálóval rögzítjük.Ha a csirke eleget állt, kivesszük a hűtőből, meglocsoljuk még egy kis sörrel, a feldarabolt almát a csirke köré tesszük, a baconbe tekert májat pedig a csirke tetejére helyezzük.

Ezután lefedve 20 percig 220 fokon, majd 50 percig 180 fokon sütjük. Ha nem előmelegített sütőbe tettük, akkor azt az időt feltétlen számoljuk rá. Ezután a fedőt levéve még kb. 30 percet sütjük, hogy megpiruljon."

Nehézség: közepes

 

Jó étvágyat kívánunk!
 

Receptek vashiányosoknak