#Prevenció

Ötödször is megmérettetik magukat az egészségtudatos kamaszok

2020.02.24.
1 perces olvasási idő

Az idei versenyre 470 csapat, azaz 2350 középiskolás diák jelentkezett az ország minden területéről és a határon túlról is. A Semmelweis Egészségversenyt idén rendezik meg ötödik alkalommal.

Sok szó esik mostanában a magyar népesség egészségügyi helyzetéről, ennek fejlesztési lehetőségeiről. A Budapesti Orvostanhallgatók Egyesülete nonprofit, közhasznú egyesületként elkötelezett a magyar laikus populáció egészségtudatosságának, valamint egészség-értésének fejlesztése iránt. Ezen missziónk egyik elemeként, immár ötödik alkalommal rendezik meg a Semmelweis Egészségversenyt.

Döntő március 7-8

A középiskolásoknak szóló tanulmányi verseny középpontjában az egészségtudatos életmód, a betegségek megelőzése - egy szóval a prevenció áll. A verseny témái többek között: egészségtudatos táplálkozás, evészavarok, drog-, alkohol és dohányzás prevenció, reproduktív egészségügy (fogamzásgátlás, abortusz, gyermekjogi kérdések, szexuális úton terjedő betegségek), tumorprevenció, szív és érrendszeri prevenció. A versenyről és az egyesületről több információt a honlapon találhatsz: https://semmelweis.hu/boe/egeszsegverseny/

Idén a verseny tematikájába a környezetvédelmet is beemelték, a harmadik forduló során a csapatoknak olyanprojektet kellett létrehozniuk a saját környezetükben (iskola, lakóhely, település stb.) egy adott probléma kapcsán, melyben kézzelfogható, konkrét változást tudnak elérni a rendelkezésükre álló idő alatt, illetve, hogy ez az újonnan született projekt hosszú távon fenntartható legyen, a jövőben folytathassák, esetleg valami új, értékes hagyománnyá/mozgalommá nője ki magát.

Semmelweis Egészségverseny

Az idei versenyre 470 csapat, azaz 2350 középiskolás diák jelentkezett az ország minden területéről és a határon túlról is. A verseny 4 fordulós volt, a legjobb 36 csapat (180 diák) jutott be a döntőbe, amelyet 2020. március 7-8-án a Semmelweis Egyetem Elméleti Orvostudományi Központjában rendeznek meg. A döntő során a bejutott csapatoknak játékos, elgondolkodtató feladatokat kell majd megoldani a két nap folyamán.

(Budapesti Orvostanhallgatók Egyesülete)