Főoldal / PREVENCIÓ / Te mennyit tudsz az egészségről?
  2018-11-26

Te mennyit tudsz az egészségről?

Idén már negyedik alkalommal próbálhatod ki tudásod! Kezdődik a IV. Semmelweis Egészségverseny.

A Budapesti Orvostanhallgatók Egyesülete (BOE) tagjai fontosnak tartják, hogy a megelőzés fontosságával minél korábban megismerkedhessenek az emberek, ezért évente több, mint 750 prevenciós órát tartanak középiskolásoknak, többek közt elsősegélynyújtás, drog, alkohol és dohányzás prevenció, valamint kardiovaszkuláris prevenció témakörökben.
 

Már negyedik éve rendezik meg a versenyt

Ezen gondolatok alapján született meg a Semmelweis Egészségverseny ötlete, amelynek célja az is, hogy a középiskolások egészségtudatosságát és egészségértését fejlesszük, hiszen az ő korosztályuk az, ahol a prevenciónak hatalmas jelentősége van az egészséggel kapcsolatos attitűdök kialakításában. Már negyedik alkalommal kerül megrendezésre a Semmelweis Egészségverseny a középiskolások számára.
 
    
 
2019. március második hétvégéjén, a verseny döntőjében a középiskolás diákok összemérhetik tudásukat a Semmelweis Egyetem Elméleti Orvostudományi Központjában. A reggeltől délutánig tartó megmérettetésen a versenyzésen kívül a jó hangulat garantált.
A jelentkezési határidő: 2018. december 2.!
 
  • 5 fős, 9-13. osztályos csapatok jelentkezését várják
  • egy osztályból több csapat is jelentkezhet
  • a verseny négy fordulóból áll

Itt jelentkezhetsz a versenye!  

  Egy ilyen verseny hatalmas élményt jelent a kamaszok számára, hiszen korban közel álló orvostanhallgatókkal találkozhatnak, akik nem kevésbé lelkesen oktatják, versenyeztetik őket az iskolai kereteken kívüli kötetlenebb, felszabadultabb formában. Talán ez a hangulat is hozzájárul ahhoz, hogy a szervezők eddigi tapasztalata szerint a diákok nagy energiát fektetnek a felkészülésbe, így egy igazán színvonalas és izgalmas versenyre kerülhet sor évről évre.

 
A BOE tagjai különböző feladatköröket látnak el mint szervezők, állomáskoordinátorok, önkéntesek, akik kísérik a csapatokat, valamint várják az egyes állomásokon a döntős diákokat. A döntő fő célja a diákok széleskörű egészségügyi ismereteinek felmérése és bővítése és idén is ennek a megvalósítására törekednek.
 
(Budapesti Orvostanhallgatók Egyesülete)