#Mozgás

Fogyj a mobiloddal, fogyj a Súlypont alkalmazás segítségével!

2015.06.17.
1 perces olvasási idő

A fogyókúrát elkezdeni a legnehezebb, de betartani az igazán nagy feladat. Veled is biztos előfordult már, hogy le szerettél volna adni néhány kilót, de néhány napnál vagy talán hétnél nem tartott tovább a kitartásod. A diétád nyomon követéséhez számos mobil alkalmazás létezik, ám ezek közül is kiemelnénk a Súlypont alkalmazást, amely mindamellett, hogy rendkívül dizájnos grafikát kapott, lehetőséget ad számodra, hogy napi szinten rögzítsd a súlyodat, nyomon kövesd valós súlyodat, és hogy melyik BMI kategóriába tartozol.

"Kutatások bebizonyították, hogy ha folyamatosan nyomon követed a testsúlyod változását, akkor sokkal eredményesebbé teheted a fogyókúrát, hiszen a mindennapos önellenőrzés növeli az elszántságot és motivációt ad."

mobilA PharmaPromo által fejlesztett, az App Store-ban, valamint Google Play-en elérhető, magyar nyelvű, jelszóval védhető Súlypont alkalmazás esetén a figyelemfelkeltő design és a szemléletes grafikonok mellett a felhasználói élményt az is növeli, hogy a felület testre szabható, több színséma közül választhatod ki a leginkább hozzád illőt.

Mi is az a valós súly?

A valós súly vonal a grafikonon a rögzített súlyadatok mellett rajzolódik ki. Ez a trendvonal jelzi, hogy valójában hol is tart a súlyod. Mikor hirtelen egy nap alatt 2 vagy 3 kilót felszedsz vagy leadsz, az általában csak a só/étel/folyadék bevitellel, székletürítéssel, napi mozgással van kapcsolatban. A valós súly vonal kiegyenlíti ezeket a kiugró adatokat és így tisztábban láthatod súlyod hosszabb távú alakulását. Előfordulhat, hogy a napi súlyadatod elkeserítene, de ha összességében nézed a trendet, nem tudod szem elől téveszteni a tényleges súlyváltozásodat.

BMI

Bizonyára jól ismered már a BMI számítást. A Súlyponttal szerencsére ezzel a képlettel sem kell vesződnöd. Egyszerűen csak add meg a magasságodat és az alkalmazás kiszámítja, hogy jelenleg mely BMI kategóriába tartozol, illetve azt is nyomon követheted, hogy ez az adat hosszabb távon hogyan változik.

Biztonsági mentés

Mindenkivel előfordult már, hogy egy rossz mozdulattal kitörölt fontos adatokat a telefonjából. Ennek megelőzésére biztonsági mentés funkcióval (Exportálás e-mailben) látták el a fejlesztők az alkalmazást, így a „balesetek” megelőzése érdekében érdemes rendszeresen lementeni a rögzített adatokat, amelyek így később visszaállíthatók.

(Forrás: WEBBeteg)