#Mozgás

Szavazz: ki a leghelyesebb játékos az Eb-n?

2012.06.13.
2 perces olvasási idő

Jóképű? Helyes? Csinos? Dögös? - Jelzők, melyeket akkor használunk, amikor valakinek a külső megjelenését próbáljuk leírni. Mostanság minden a foci Eb-ről szól, mi pedig arra gondoltunk, női olvasóink se maradjanak ki a jóból, válasszák ki a számukra leghelyesebb játékost az Eb-ről! Hölgyeim, gyertek szavazni!

1., Sergio Ramos García (Camas, 1986. március 30. –) spanyol világbajnok labdarúgó, jelenleg a Real Madrid hátvédje. Korábban a Sevilla játékosa volt. A spanyol fociválogatottal világ- és Európa-bajnok. Ramos pályafutását elismert jobbhátvédként kezdte, mely poszton szerepelt karrierje kezdetének legnagyobb részében. 2005 nyarán a Real Madrid 27 millió euróért megvásárolta a 19 éves Ramost a Sevillától. Ezzel ő lett a kilencedik játékos, aki elhagyja a Sevillát a Real Madridért. Ez az átigazolás a harmadik legdrágább tizenéves játokossá tette Wayne Rooney mögött és a legdrágább belföldi átigazolássá. A Real Madridban megkapta a 4-es számú mezt, amelyet azelőtt a Real Madrid csapatkapitánya, Fernando Hierro viselt.

Sergio Ramos
Sergio Ramos

2., Gianluigi Buffon (Carrara, 1978. január 28. –) világbajnok olasz labdarúgó kapus. Jelenleg a Juventusban játszik. Eleinte nem kapus, hanem középpályás, sőt néha szélső volt. 12 éves korától állt a háló elé, azzal az indokkal, hogy lusta volt annyit futni, amennyit kellett volna.

Gianluigi Buffon
Gianluigi Buffon

3, Cristiano Ronaldo dos Santos Aveiro, ismertebb nevén Cristiano Ronaldo (Funchal, 1985. február 5. –) Portugál labdarúgó, szélső, 2010-ben a Real Madrid játékosa, valamint a portugál válogatott csapatkapitánya. A válogatottban 2003 óta szerepel, 2010-ben a csapatkapitányi posztot tölti be. A nemzeti csapatban eddig 87 mérkőzésen játszott, ezeken 32 gólt szerzett. Legjobb eredménye egy Európa-bajnoki ezüstérem 2004-ből, továbbá 2006-ban negyedik helyen végzett a csapattal a világbajnokságon.

Cristiano Ronaldo
Cristiano Ronaldo

4., Francesc Fàbregas Soler (Arenys de Mar, 1987. május 4. –) Katalán labdarúgó, jelenleg a BBVA-ban szereplő Barcelona játékosa, valamint a spanyol labdarúgó-válogatott tagja.

Cesc Fàbregas
Cesc Fàbregas

5., Iker Casillas (Móstoles, 1981. május 20. –) A spanyol Real Madrid és a spanyol labdarúgó-válogatott első számú világbajnok kapusa. Ő a spanyol labdarúgó-válogatott és a Real Madrid csapatkapitánya.

casillas
Iker Casillas

6., Jack Butland (Bristol, 1993. március 10. – ) angol labdarúgó, aki jelenleg a Birmingham City kapusa. Korosztályos angol válogatott labdarúgó. John Ruddy sérülése miatt behívták a 2012-es labdarúgó-Európa-bajnokságra utazó angol válogatott keretébe. 2011. szeptemberében debütált a The Football League-ben a Cheltenham Town játékosaként, mivel kölcsönben szerepelt a klubnál.

Jack Butland
Jack Butland

7., Miroslav Klose (született: Mirosław Marian Kloze) (Opole, 1978. június 9. –) német labdarúgó, aki csatárként játszik. Jelenleg a Lazio játékosa a Serie A-ban, valamint tagja a német labdarúgó-válogatottnak.

Miroslav Klose
Miroslav Klose

8., Andrej Szergejevics Arsavin (Leningrád, 1981. május 29. – ) orosz labdarúgó, csatár. A Zenyit (kölcsönben az Arsenaltól) és az orosz válogatott tagja. 2009. ferbruár 3-án három és fél éves szerződést aláírva az Arsenalba igazolt 16,9 millió angol fontért.

Andrey Arshavin
Andrej Szergejevics Arsavin

9., Petr Čech (Plzeň, 1982. május 20. –) cseh válogatott labdarúgó. Jelenleg az angol Chelsea és a cseh válogatott első számú kapusa. A világ egyik legjobb kapusaként tartják számon. Beválasztották a 2004-es Európa-bajnokság all-star csapatába, miután csapatát az elődöntőkbe segítette. Megkapta az UEFA Bajnokok Ligája Legjobb kapusának járó díjat a 2004-2005-ös, a 2006–2007-es és a 2007-2008-as szezonban is. Jelenleg három rekordot tart: a cseh bajnokságban 855, az angol bajnokságban pedig 1025 percig nem kapott gólt, valamint 25 mérkőzésen nem kapott gólt a 2004-2005-ös Premier League-szezonban. Korábbi klubjában, a Sparta Prahában 928 percet játszott kapott gól nélkül az összes kiírásban, ami klubrekord.

Petr Cech
Petr Čech

10., Ola Toivonen (Degerfors, 1986. július 3.) svéd válogatott labdarúgó. Jelenleg a holland első osztályban szereplő PSV Eindhoven játékosa. Posztját tekintve csatár, támadó középpályás.

Ola Toivonen
Ola Toivonen

Szavazz!

Szavazz a Neked legjobban tetsző játékosra, ha esetleg a kiválasztottak közül egyiküket sem találod szimpatikusnak, vagy másik focista lenne a kedvenced, írd meg kommentben és megpróbáljuk bővíteni szavazásunkat!

(Az információk forrása a wikipedia, a képek az uefa.com-ról az UEFA hivatalos weboldaláról származnak)

Kapcsolódó címkék

sport