#Mozgás

Harminc iskolában lehet golfozni 2012-től

2011.12.12.
1 perces olvasási idő

Jövőre beindul a sportág utánpótlásának bővítését szolgáló Iskola Golf Program - derült ki a magyar szövetség (MGSZ) csütörtöki díjátadó gáláján, melyen az év legjobbjait is díjazták.

Sugár András, az MGSZ elnöke az eseményen elmondta, a program beindítását az tette lehetővé, hogy a Ryder Cup Development Trust Fund pályázatán sikerült 30 - úgynevezett SNAG - golf készletet nyernie a szövetségnek. Ezzel 30 általános iskolában kezdődik majd el a sportág oktatása.golf

Az alsó tagozatos gyerekek kezdők oktatására kifejlesztett tanítási módszerekkel sajátíthatják el a golfozás alapjait. A szövetség az oktatókat, illetve a teremben is használható, könnyített SNAG golfkészleteket térítésmentesen biztosítja az iskoláknak.

A program működését minden évben ellenőrzi majd a Ryder Cup Development Trust Fund az általa megfogalmazott követelményrendszer szerint.

Az idén százéves szövetség ünnepségsorozatát lezáró csütörtöki ünnepségen öt kategóriában osztottak ki elismerést. A felnőtt férfiaknál Kővári Dániel, míg a nőknél Batta Krisztina lett a legjobb.

(mti)

Kapcsolódó címkék

sport