Lélek, zaklatás

#Lélek #zaklatás

78 db cikk a témában

#zaklatás
2011.02.24.

Gyerek terror: minden tizedik tini áldozat!

Ma már szinte minden gyermeket fenyeget az internetes terrorizálás. Egy legutóbbi felmérés szerint pedig minden 10. gyermek áldozatul is esik ennek. Ez a kutatás megerősítette az internetes zaklatás jelenségét és azt, hogy a lányok sokkal inkább célpontok, mint a fiúk. A zaklatók legtöbbje szöveges üzenetekkel próbálkozik…

#cyber
2011.02.06.

Hogyan éld túl a cyber-zaklatást? - II.

Ha zaklatnak, fenyegetnek, bántanak vagy esetleg fájdalmas módon "ugratnak" – vagy ha ismersz valakit, akivel ez történik – nincs okod csendben maradni. Mindenképpen jelentened kell a felháborító SMS-eket, e-maileket!

#önbizalom
2010.11.29.

Önbizalomhiány a suliban

18 éves gimnazista lány vagyok. Jellemzően elpirulok, amikor olyan emberrel beszélek, akiben némi rosszindulatot látok bujkálni, még ha ez téves is, vagy akár olyan témáról esik szó, ami számomra kellemetlen.

#zaklatás
2010.11.14.

Ha céltáblának érzed magad

Akár az iskolában, munkahelyen, online, vagy akár otthon történik, a terrorizálás komoly probléma, és foglalkozni kell vele minden esetben.

#internet
2010.09.21.

Netezz biztonságosan!

Hogyan is élhetnék internet nélkül? Hogy tartanánk így a kapcsolatot a legtöbb barátunkkal? Hogy kérnénk el a házit, hogy keresnénk rá akár egy szép helyre, a legfrissebb hírekre, vagy bármilyen információra.

#középiskola
2010.09.08.

Már előre rettegek a középiskolától - A szakértő válaszol

"14 éves vagyok, most lettem nyolcadikos. Bár még van egy évem, de én már előre félek a középsulitól. Tartok tőle, hogy kigúnyolnak. Van pár ismerősöm, akiknek nagyon rossz tapasztalata volt az első középsulis napot illetően. Hogy fogok majd barátkozni? Az sem az erősségem... Hogy illeszkedjek be?"

#verekedés
2010.08.28.

Meg akartak verni, azóta rettegek!

"Múltkor egy buliban voltam, és 2 srác odajött hozzám, hogy menjek ki velük. Verekedni akartak. Én nagyon megijedtem az egésztől, és azóta nem tudom kiverni a fejemből őket. Most lesz egy buli, amit nagyon vártam eddig, és félek, hogy megint belém kötnek. Kérem, segítsen!" Válogatás a KamaszPanasz Szakértő válaszol rovatából.

#család
2010.08.07.

Származás - lelkileg megvisel

"Nem tudom, hogy honnan származom. Azt tudom, hogy apukám tiszta magyar, de az anyukámnak az apukája sváb, az anyukája viszont olyan, mintha cigány lenne. Nem vagyok benne biztos, nem tudom, és megkérdezni sem merem. Hogyan jöhetnék erre rá biztosan? Mindig úgy képzelem el magam, mint egy cigányt, mióta nagyon régen egy osztálytársam lecigányozott." A KamaszPanasz Szakértő válaszol rovatából.

#internetes zaklatás
2010.07.15.

Az internetes zaklatók és az áldozatok

Egy nemrégiben elkészített tanulmány mindenre kiterjedően vizsgálta meg az internetes zaklatás előzményeit, gyakoriságait, okait és következményeit. A vizsgálatokat kiterjesztették az áldozatok és a zaklatók fizikai és emocionális karakterisztikájának felállítására is. Leegyszerűsítve ez annyit jelent, hogy megvizsgálták az elkövetők és az áldozatok mentális állapotát is, amelyből egyértelműen kiderült, hogy az elkövetők nagy része valamilyen pszichés problémával küzd.

#félelem
2010.06.11.

Úgy érzem, figyelnek

"Sokszor érzem úgy hogy valaki figyel, és sokszor látok olyanokat éjszaka, hogy valaki néz az ajtóból, vagy simogatja az arcomat és szólongat." A KamaszPanasz Szakértő válaszol rovatából.

#elhízás
2010.05.19.

Az elhízott gyerekeket jobban terrorizálják a társai

A 3–6. osztályos, elhízott gyerekeket sokkal inkább terrorizálják az osztálytársai, mint a többieket, függetlenül társadalmi, szociális vagy tanulmányi helyzetükre – állítja egy új tanulmány.