#Lélek

Vigyázat! Teherbe eshetsz a sorozatoktól?

2011.09.08.
1 perces olvasási idő

Na jó, nem szó szerint, de egyes új kutatások kimutatták, hogy az olyan lányok, akik sok olyan sorozatot néznek, amelyben csajokat „felkoppintják”, emellett sok szexuális utalás, jelenet van, azok igenis nagyobb eséllyel esnek teherbe tini korukban.

Kutatók kimutatásai alapján azok a tini lányok, akik ilyen sorozatokat néznek, azok kétszer olyan gyakorisággal esnek teherbe a következő 3 évben, mint azok a társaik, akik nem nézik ezeket a bizonyos sorozatokat.

De a sorozatoknak mi közük lenne a teherbeeséshez?

Ezek a sorozatok csak a pozitív részeit mutatják a szexualitásnak, nem hívja fel a figyelmeket a veszélyekre, nem sugározza a tinik felé a legfontosabbat – védekezni kell! A kutatók több, mint 2000 12 és 17 év között lévő tinit kérdezett meg nemzetközileg, TV nézési szokásaikról. Feltették azt a kérdést, hogy milyen gyakran nézik az ilyen jellegű több, mint 20 sorozatot, amely népszerű a tinik körében, és sok szexuális tartalma van. Ilyen sorozat a Szex és New York, a Jóbarátok, a Pletykafészek, és még sorolhatnánk.Tini TV

Csak ha rendszeresen nézed?

A terhesség kétszer olyan gyakori volt azoknál a tiniknél, akik azt válaszolták, hogy rendszeresen nézik ezeket a sorozatokat, mint azoknál, akik csak néha-néha néznek meg részeket. Ebből levonva, a TV nézés szorosan kapcsolatban áll a tini terhességekkel.

Persze nyilvánvaló, hogy a média erősen befolyásolja a tiniket, életvitelüket, de nem lenne szabad egy kedvenc sorozat miatt elfeledkezni arról, hogy milyen fontos is megfelelően védekezni.

(Gy. A.)