Főoldal / LÉLEK / Meleg, leszbikus, vagy biszexuális vagyok?
  2020-04-29

Meleg, leszbikus, vagy biszexuális vagyok?

Teljesen normális dolog egyszerre a fiúkhoz és lányokhoz is vonzódnod, amikor felnősz. Tudj meg többet ennek beismeréséről, a biztonságosabb szexről illetve, hogy hogyan bánj a zaklatással, ami ezért érhet.

Pubertás során sok érzelmi és szexuális érzés kavarog benned. Normális az, hogy egy lány szexuális úton gondol egy másikra, vagy ha egy fiú teszi ugyanezt egy másik fiúval.

Néhány emberben tudatosulni fog, hogy az ellenkező nemmel akar kapcsolatot kialakítani, másokban pedig, hogy az azonos neműek vonzzák. Páran csak az életük során később fogják fel, hogy melegek, de vannak, akik már fiatal koruk óta tisztában vannak ezzel.

Nem te választod ki, hogy milyen a nemi irányultságod, hanem fordítva. Senki sem tudja, mi tesz egy embert meleggé, biszexuálissá, vagy heteroszexuálissá. Ha valaki olyan iránt táplálsz érzelmeket, aki veled azonos nemű, ne aggódj, teljesen normális, és megérdemled, hogy olyannal legyél, akit szeretsz.

- hirdetések -

Mi van, ha meleg, leszbikus, vagy biszexuális vagyok?

Segíthet, ha beszélsz olyan emberekkel, akik ugyanezen mennek keresztül. Tudd meg, hogy van-e a közeledben olyan csoport, mely melegekből, vagy leszbikusokból áll. Ezekről a csoportokról találhatsz reklámot telefonkönyvekben, interneten, vagy helyi újságokban.

El kéne mondanom bárkinek is, hogy meleg vagyok?

Ez teljes mértékben tőled függ. Melegnek, leszbikusnak, vagy biszexuálisnak lenni teljesen normális dolog, de néhányan ezt nem értik meg. Azt mondani az embereknek, hogy meleg vagy, úgy is nevezik, hogy coming out. Olvashatsz a coming out-ról, és jobban megtudhatod, mit is takar, mielőtt végrehajtod.

Mi a helyzet a szexszel, ha meleg vagyok?

Mindannyiunkban megvan ugyanaz a félelem és feszültség, ha a szexről van szó, attól függetlenül, hogy melegek vagy heterok vagyunk. Eldönteni, hogy mikor állsz készen a szexre egy nehéz kérdés, bárki is a lehetséges partnered.

Ez egy óriási döntés, de csak te hozhatod meg. Bár megvan szabva, hogy hány éves kortól lehet legálisan szexelni, nem biztos, hogy ez a megfelelő életkor. Nincsenek szabályai, hogy milyen sokáig kell együtt lennetek, mielőtt szexeltek.

Mindenki máskor áll készen, de ne szexelj csak azért, mert a barátaid már túl vannak rajta, vagy mert a partnered nyomást gyakorol rád.

Ha úgy gondolod, elérkezett a megfelelő idő, beszélj a partnereddel, hogy miket kell végrehajtanotok annak érdekében, hogy biztonságosabban szexeljetek, és hogyan képzelitek el az első alkalmat. A nemi betegségeket el lehet kapni az azonos és különböző nemi úton való közösülés közben is.

Terhesség és nemi betegségek azonos nemek közt

Ha egy azonos nemű féllel szexelsz, nincsen veszély arra, hogy bármelyikőtök teherbe essen, viszont elkaphattok egymástól nemi betegségeket. A fiúknak mindig óvszert kell viselniük. Ha szexjátékokat használtok, arra is húzzatok gumit, és minden használatkor cseréljétek le egy újra.

Bizonyosodjatok meg róla, hogy a védekezés minden módját ismeritek, akármilyen nemmel is közösültök. Jobb felkészülni, és gondoskodni a védekezésről, mint elkapni valamilyen nemi betegséget. Mindig használjtok óvszert.

Honnan szerezz óvszert?

Bármelyik gyógyszertárban és szupermarketben találsz óvszert. Keress olyanokat, amelyek egy CE jellel vannak ellátva. Ez arról tanúskodik, hogy minőségi, előre letesztelt terméket vásárolsz.

Hogyan dolgozd fel a zaklatást, melyet a nemi irányultságod okoz?

Néhány ember egyszerűen nem fogja fel, hogy melegnek lenni teljesen normális dolog. Senkinek sincs joga ahhoz, hogy megmondja másnak, hogyan élje az életét, vagy, hogy azért rászálljon valakire, mert nem a „megszokott” az identitása. Ha valaki azért zaklat, mert meleg vagy, az tulajdonképpen az ő problémája, és nem a tied, neki kéne magába néznie. Ezt homofób zaklatásnak nevezzük.

A zaklatás több féle módon manifeszrtálódhat, lehet ez erőszak, bámulás, suttogás, kibeszélés, vagy rossz tekintetek. Ha mindezt azért kapod, mert meleg vagy, fordulj valaki olyanhoz, akiben megbízhatsz, ez lehet egy szülő, barát vagy tanár.

(KamaszPanasz – Gy. P.)