Főoldal / LÉLEK / Meleg vagyok, ha volt tapasztalatom azonos neművel?
  2017-12-08

Meleg vagyok, ha volt tapasztalatom azonos neművel?

Ha volt valamiféle szexuális tapasztalatom azonos neművel, akkor meleg vagyok? Bár nem ismerjük a szexuális beállítottság okát, azt tudjuk, hogy a szexuális tapasztalatok nem változtatják meg valaki nemi orientációját. Csak gondolj bele, hogy sok ember ellenkező neművel van, majd később rájön, hogy a saját neméhez vonzódik!

Meleg vagyok, ha szeretek lefeküdni más fiúkkal?

 
Nem minden embert nevezünk melegnek, biszexuálisnak vagy leszbikusnak, aki azonos neművel fekszik le, és ez így van jól. Sok tinédzser megkérdőjelezi a szexuális beállítottságát, és lehetséges, hogy egy bizonyos ponton heteronak vallja magát, esetleg úgy érzi, hogy leszbikus, meleg, vagy biszexuális. De előfordulhat az is, hogy heteronak mondják magukat, noha évezik a másik nemmel az együttlétet. Az azonos neműekhez való vonzódás idővel változik, erősödhet vagy gyengülhet, a partnertől, és az életszakasztól függően. 
 

- hirdetések -

Leszbikus vagyok, ha transznemű a partnerem?

 
Sok ember számára nehézséget okoz kitalálni a szexuális beállítottságát, de ha valakinek transznemű partnere van, az további kérdéseket vethet fel. A kérdésedre a válasz röviden az, hogy valószínűleg nem. A szexuális beállítottság inkább közvetlenül a személy nemével van összefüggésben, akihez vonzódsz, nem a biológiai nemmel. Szóval, ha olyannal randizol, aki transznemű, még nem jelenti azt, hogy meleg/leszbikus vagy.
 

Az azonos neművel való kaland azt jelenti, hogy meleg/ leszbikus vagy biszexuális vagyok?

 
Sok tinédzser kísérletezik azonos neműekkel. Néha ez segít kitalálni, hogy melegek, leszbikusok, vagy biszexuálisok, néha nem. Bár a kísérletezés az azonos nemű barátoddal a szexuális irányultságod jele is lehet, nem feltétlenül jelent másságot. Ez zavaró lehet annak a tininek, aki nem tudja, hogy meleg-e, de élvezi az együttlétet. Ne feledd: normális, hogy keresztülmész ezen a folyamaton, ugyanis most fedezed fel, hogy mit szeretsz, és mit nem.
 

Ha egy fiút megerőszakolt egy férfi, meleggé válhat?

 
Bár a köztudat szerint, ha egy hetero fiút megerőszakol egy férfi, nagyobb valószínűséggel válik meleggé, az azonos nemű szexuális bántalmazások áldozatainak nem változik meg emiatt a szexuális beállítottsága. Bár az a meleg férfi, aki áldozatául esett egy másik férfinek, visszagondolva feltételezheti, hogy az erőszak tette őt meleggé, de ez egyszerűen nem igaz! 
 
Manapság, a legtöbb ember már megérti, hogy a szexuális beállítottság túl komplex, hogy egyszerűen csak egyetlen tényezőre vetítsük, mint pl. genetikára, vagy a környezetre, amiben felnevelkedett. 
 
Visszatérve a cikkben felvetett kérdésekre, fontos megjegyezni, hogy mivel a szexuális beállítottság szexuális élményeken keresztül fejezhető ki, túlságosan is bonyolult, és mélyen gyökerezik abban, kik vagyunk, és hogy kivé válunk valaki által, illetve hogyan határoznak meg bennünket.
 
(KamaszPanasz - S.C, gayteens)