Főoldal / LÉLEK / A legkedvesebb gyermekorvosok: lezárult az Astellas Gyermekrajz Pályázat
  2013-02-04

A legkedvesebb gyermekorvosok: lezárult az Astellas Gyermekrajz Pályázat

Néhány napja lezárult az idén első alkalommal meghirdetett Astellas Gyermekrajz Pályázat közönségszavazása. A gyermekkéz alkotta csodálatos rajzokra, festményekre és egyéb technikával készült munkákra a szavazás teljes ideje alatt összesen közel 12 ezer szavazat érkezett be.

- hirdetések -


A nevezési határidő lejártáig beküldött 335 pályaművet január első napjaiban a zsűri értékelte, majd kiválasztotta azt a 115 alkotást, amely a döntőt jelentő közönségszavazáson is részt vehetett.

A 2012-es Astellas Gyermekrajz Pályázat közönségszavazásána 6-8 éves korosztályban 854 szavazattal Lévai Levente Imre (Szabolcs-Szatmár-Bereg megye, Tiszavasvári) „Pacsi a doktor bácsival”c. munkája lett az első. A második helyen 606 szavazattal Daiki Nikko (Budapest) „Az én doktor nénim szeretettel gyógyít”című rajza, a harmadik helyen pedig 432 szavazattal Tóth Eszter (Bács-Kiskun megye, Kiskőrös) alkotása végzett.

A 9-11 éves korosztály dobogójának legtetejére 1126 szavazattal Meskó Dóra (Budapest) „Doktor néni munka közben”című munkája került. A második legjobb alkotásnak 864 szavazattal Lévai Nikoletta Bianka (Szabolcs-Szatmár-Bereg megye, Tiszavasvári)„Az egészségem csoda dokija”rajza bizonyult. Ebben a korcsoportban a harmadik helyre 363 szavazattal Molnár Ivett (Komárom-Esztergom megye, Oroszlány)„Torokgyuszi vizsgálat”c. alkotása került.

Az idei pályázat legfelső, azaz a 12-14 éves korcsoportban a közönségszavazás során a következő sorrend alakult ki: 905 szavazattal az első helyen végzett Lévai Viktória Anna (Szabolcs-Szatmár-Bereg megye, Tiszavasvári)„A nagy ölelés”c. rajza, második lett 133 szavazattal Bagó Brendon (Nógrád megye, Pásztó)„A gyógyító mosoly”c. munkája, a harmadik helyet pedig 130 szavazattal Pércsi Dávid (Baranya megye, Kővágószőlős)„A legjobb orvos”című rajza szerezte meg.

A héttagú zsűri január első napjaiban nem csak a közönségszavazásra továbbjuttatott rajzokat választotta ki, hanem a közönségszavazástól függetlenül, maga is döntött az egyes korcsoportok dobogós alkotásairól. A zsűri a saját értékelése során a rajzban megjelenő gondolatot, a kivitelezést, a képi kifejezés minőségét egyaránt figyelembe vette és a három korcsoportban az alábbi rangsort állította fel.

6-8 éves korosztály

1.       helyezett: Peresztegi Hanna (Budapest)

2.       helyezett: Sőrés Vajk (Csongrád megye, Szentes)

3.       helyezett: Molnár Bianka (Komárom-Esztergom megye, Oroszlány)

9-11 éves korosztály

1.       helyezett: Dombos Leila (Hajdú-Bihar megye, Hajdúszoboszló)

2.       helyezett: Molnár Ivett (Komárom-Esztergom megye, Oroszlány)

3.       helyezett: Finta Borbála (Vas megye, Szombathely)

12-14 éves korosztály

1.       helyezett: Kiss Virág (Vas megye, Szombathely)

2.       helyezett: Lévai Viktória Anna (Szabolcs-Szatmár-Bereg megye,Tiszavasvári)

3.       helyezett: Majercsik Boglárka (Budapest)

(KamaszPanasz)

 Kapcsolódó cikkek