tictrac
#Lélek

TicTrac - elemezd a szokásaidat és változtass!

2012.11.21.
2 perces olvasási idő

A TicTrac leginkább olyan, mint egy személyre szabott alkalmazás, ahol a felhasználók az adataikat egy saját oldalon láthatják és azokat figyelembe véve jobb döntéseket hozhatnak az életükben.

A TicTrac idén a Health 2.0 konferencián elnyerte a legjobb új cég címet - és nem hiába! A cikkben azt szeretném bemutatni, hogy mi mindent is tud ez a nagyszerű alkalmazás!

Az alkalmazás célja, hogy segítsen elkészíteni a saját, személyes "faladat". Akármilyen apró célod van éppen az életben - például jobb formába kerülni, egy új állást kapni, elkerülni a náthát vagy élvezni egy hétvégét, a TicTrac segíteni fog benne. Az alkalmazás méri és figyeli az aktivitásodat és ebből épít adatbázist neked.

Hogy könnyebben menjen a dolog, a TicTrac szinkronizálja magát azokkal az alkalmazásokkal, amiket már alapvetően használsz (RunKeeper, Foursquare vagy Withings), hiszen nincs is jobb módja az információ gyűjtésének, mint a jól bevált és megszokott okostelefonos alkalmazások használata. A TicTrac mégis több, mint ezeknek az alkalmazásoknak az összessége - nemcsak egyszerre láthatod az összes információt, de az kiegészül a saját FastTrack adataiddal is.

Pár dolog után különösen kutatni sem kell - gondolj csak a Facebook, a Twitter vagy a Google Naptár alkalmazására. A TicTrac mindezek információit úgy fogja megmutatni neked, ahogy eddig még sosem láttad. Rengeteget tanulhatsz pusztán abból is, hogy visszatekintesz a múltba, és elemzed egy-egy napodat.

Hogyan is működik az egész?

A TicTrac az élet szinte minden területéről gyűjt adatokat és ezeket együtt mutatja meg neked. Ami hasznos, gondolj csak az alábbi példára - össze tudod hasonlítani az általad futott távolságot a naptáraddal és a súlyod változásával. Persze nyilvánvaló, hogy ha túl sokat eszel, akkor nem fogsz fogyni, ám a TicTrac segít megtalálni azt a tényezőt, ami miatt esetleg felszedtél néhány kilót. Hiszen lehet, hogy az átlagosnál kicsit többet futottál, de ha minden délután program volt a naptáradban a találkozó a helyi cukrászdában vagy a McDonald's-ban a barátokkal, akkor erre a TicTrac emlékeztetni fog.

A TicTrac kitalálója, Martin Blinder így nyilatkozott: "Hisszük, hogy a felhasználók sokkal többet tudnak meg magukról, ha az összes adatukat egy helyen látják, mint ha különböző helyeken tárolnák azokat. Ráadásul így arra is rájöhetnek, hogy az olyan apró dolgok, mint például az időjárás, az évszak, a holdnaptár, stb. hogyan változtatja meg a viselkedésüket vagy a kedvüket."

A TicTrac emellett arra is bátorítja felhasználóit, hogy tűzzenek ki kis célokat maguk elé - például fogyni 3 kilót, megkapni egy új munkát, stb. Blinder mindezt így magarázza: "Úgy hisszük, hogy az emberek az életüket mini projektekben élik. Ezért terveztük úgy az alkalmazást, hogy alkalmazkodjon ezekhez a mini projektekhez. A felhasználók akármilyen célt kitűzhetnek maguk elé, és az alkalmazás segít abban, hogy a különböző adatokat úgy rendezzék, hogy az a lehető legtöbb segítséget nyújthatja minden egyes felhasználónak - személyre szabottan."

Bár az alkalmazás jelenleg még csak béta verzióban fut, pár héten belül használható. Én alig várom! Ti mit gondoltok róla?

(KamaszPanasz - Gy. A.)

Kapcsolódó címkék

internet