#Lélek

A legjobb hazai fesztiválok

2011.06.14.
2 perces olvasási idő

Összegyűjtöttük nektek, hogy milyen zenei fesztiválokból válogathattok idén Magyarországon, melyiket hol és mikor rendezik meg, kik lesznek a fellépők. Jó csemegézést!

Sziget fesztivál

Mi? Miért? A leghíresebb, a legnagyobb, az elmaradhatatlan… Sziget mindig van és a Szigeten minden van! Vita és elfogultság nélkül írhatjuk, hogy Európa valóban egyik legjobb, legütősebb fesztiváljáról beszélhetünk, ami a nyarunk fénypontja lehet.

Az Óbudai szigeten megrendezett fesztivál 1993. óta „működik”, talán évről évre egyre nagyobb világsztárokat soroltat fel, és ezzel jelent húzóerőt. Minden zenei stílus jeles és neves képviselőit megtalálhatjuk, illetve ezek mellett rengeteg előadást, civil sátrat, kabarét látogathatunk, és valódi élményekkel gazdagodhatunk.

Kiért? Amy Winehouse, Kasabian, Lostprophets, Deftones, Kid Cudi, Good Charlotte, Within Temptation, Peter Björn&John, The Maccabees, La Roux, Rise Against, The Chemical Borthers, Motörhead, Sonata Arctica, illetve a hazai zenevilág veleje

Mikor? Augusztus 10-15.

Mennyiért? napijegy 12 000, „hazamenős” bérlet 46 000, „ottalvós” 54 000 Ft – de kedvezményekkel jelentősen kevesebbért is élvezhetjük a fesztivált.

Heineken Balaton Sound

Mi? Miért? A Balaton partján, pontosabban Zamárdi szabadstrandján megrendezett fesztivál igazi partihely, ami a bulizene rajongóinak velejét csábítja nagyszerű sztárjaival. A vonzó sztárnevek mellett a környezet sem elhanyagolható – hiszen minden itt van, ami a Balatonnal jár. Fürdőzés, tombolós éjszakák és nagyszerű élmények.

Kiért? Tiesto, Snoop Dogg, Armin van Buuren, David Guetta, Mika, Underworld, Axwell, Portishead, Jeff Mills, The Asteroids Galaxy Tour, Dj Crush, Sterbinszky, Palotai, Erik Sumo Band, Brains, PASO

Mikor? Július 7-10.

Mennyiért? napijegy június 24-ig 13 500, utána 15 000, bérletek június 17-ig 32 900, utána 35 000 Ft (VOLT-Balaton Sound kombinált bérlet június 17-ig 49 000, utána 52 000 Ft)

Volt Fesztivál

Mi? Miért? Bár az elmúlt években is nagyszerű fellépőket tudhatott magáénak a Volt fesztivál, de idén, a soros EU-elnökségünk lejártát ünneplendően talán az eddigi történetében a legjobb „vidéki” fesztiválként könyvelhetjük el. Sopron gyönyörű, a fesztivál nagysága ellenére is teljesen élhető, hangulatos. A hazai és külföldi fellépők pedig a felejthetetlen hangulatról és élményről fognak gondolkodni.

Kiért? Moby, Pendulum, Sum 41, Nouvelle Vague, Paul Kalkbrenner, 30 Seconds To Mars, My Chemical Romance, The Ting Tings, Dub FX, Parov Stelar, Monster Magnet, House of Pain, Quimby, 30y, Zagar, Hiperkarma

Mikor? Június 29 - július 2.

Mennyiért? napijegy június 17-ig 8990, utána 9990, bérletek június 17-ig 22 900, utána 25 000 Ft (VOLT-Balaton Sound kombinált bérlet június 17-ig 49 000, utána 52 000 Ft)

EFOTT

Mi? Miért? Az állandóan költöző, ezáltal megunhatatlan fesztivál a legmélyebbre visszanyúló hazai fesztivál – 1976 óta rendezik meg, és a fiatalok, különösen az egyetemisták és főiskolások egyik legnagyobb bulijának bizonyul. Idén Szolnok mellett, Tiszaligeten rendezik meg. Nem csak nagyszerű előadókat hallgathatsz, de a tehetségkutatókon is részt vehetsz.

Kiért? A hazai nagy és kisebb nevek közül szinte mindenkivel találkozhatunk, legyen szó nagy múltú vagy újabb zenekarokról, de külföldi vendégeket is lesz lehetőségünk meghallgatni. Csak pár nevet említenék: Tankcsapda, Republic, Quimby, Irie Maffia, Kiscsillag, Vad Fruttik, 30y, The Kolin, Belga, Road, Heaven Street Seven, Paddy and the Rats.

Mikor? Július 12- 17.

Mennyiért? napijegy a 0. napra 2490, a többi napra 5990, bérlet június 10-ig 16 990, utána 18 990 Ft

És mi van még…?

A kisebb, vidékiesebb fesztiválok is nagyszerű szórakozást nyújthatnak, különösen, hogyha közel vannak az otthonodhoz. Ilyen a Hegyalja, a Fishing on Orfű, a Campus, a SZIN, az Azfeszt vagy a Rockmaraton.

Érdemes elnézned valamelyik fesztiválra, hiszen hatalmas élményt jelenthetnek és nagyszerű programokon vehetsz részt. A lényeg természetesen, hogy itt se felejtkezz meg a hátulütőkről, olvasd el figyelmesen a kapcsolódó cikkeinket!

(Gy. A.)